Adolescență fără delicvență - Zeci de elevi s-au întâlnit cu jandarmii botoșăneni! FOTO

Adolescență fără delicvență - Zeci de elevi s-au întâlnit cu jandarmii botoșăneni! FOTO
În perioada 14 - 18 mai, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani desfăşoară campania de prevenire "Adolescenţă fără delicvenţă" în unsprezece instituţii de învăţământ preuniversitar din Botoşani, Dorohoi, Darabani şi Săveni.
 
Astăzi, între orele 14.00 - 15.00, cei care au primit vizita jandarmilor au fost șaizeci de elevi de la Liceul Tehnologic "Petru Rareş” din municipiul Botoşani.
 
Obiectivele urmărite în cadrul campaniei sunt prevenirea săvârşirii de către elevi a unor fapte antisociale, conştientizarea elevilor cu privire la consecinţele unui comportament antisocial, îmbunătăţirea disciplinei în şcoală şi reducerea absenteismului şcolar.

Jandarmii au planificat în această săptămână nu mai puţin de 34 de întâlniri cu elevii, în cadrul acestora fiind prezentate infracţiunile şi contravenţiile care pot fi săvârşite în incinta şcolilor şi în apropierea acestora şi modalităţile de prevenire.

Elevii vor primi pliante preventive, care au fost tipărite anul trecut cu sprijinul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Botoşani şi vor avea ocazia să discute cu oamenii legii în ceea ce priveşte posibilele cazurile în care au fost implicaţi.
 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
62

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
63

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
26

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...