Valoarea tichetelor de masă crește începând din luna mai

Valoarea tichetelor de masă crește începând din luna mai

Salariații pot primi de la angajatori tichete de masă și tichete de creșă, potrivit legislației în vigoare. Recent, Ministerul Muncii și Justiției Sociale (MMSJ) a stabilit care sunt valorile acestora pentru primul semestru al anului 2017, începând cu luna mai. Spre deosebire de tichetele de masă, unde se înregistrează o ușoară creștere, în cazul celor pentru creșă vorbim de aceeași valoare din ultimii doi ani.

Valoarea nominală indexată a unui tichet de masă este de 15,09 lei, potrivit Ordinului MMSJ nr. 625/2017, în vigoare de la publicarea în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 316 din 3 mai 2017. Suma stabilită prin acest ordin e valabilă pentru primul semestru din 2017, începând cu luna mai, potrivit actului.

Valoarea unui tichet a crescut semnificativ în ultima lună a anului trecut, când a ajuns de la 9,57 la 15 lei. Valoarea de 15,09 lei este însă suma maximă ce poate fi înscrisă pe un tichet.

Dacă decid să acorde tichete salariaților, întrucât nu vorbim de o obligație în această privință, atunci ei nu sunt ținuți să dea tichete în valoare de 15,09 lei, ci chiar și sub această limită maximă. În ceea ce-i privește pe bugetari, acordarea tichetelor a fost amânată și anul acesta, scrie avocatnet.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Trecem la ora de vara: In noaptea de sambata spre duminica dam ceasurile inainte

astăzi, 12:11
343

In ciuda vremii de afara, Romania va trece, in noaptea de sambata spre duminica, la ora oficiala de vara. Ceasurile vor fi date inainte cu o ora, iar ora 03:00 va deveni ora 04:00.Astfel, duminica...

Botoșănean implicat într-un accident mortal, la Suceava!

astăzi, 11:19
1755

Doua tiruri si o camioneta s-au ciocnit vineri in trafic, tirurile plonjand in gardul unei case. Soferul unuia dintre autotrenuri a ramas incarcerat, in stare de inconstienta, iar pentru extrager...

În sfârșit, Becali e mulțumit de jucătorul de la FC Botoșani: "Ce gol a dat! Este imposibil sa nu ajunga mare fotbalist!"

astăzi, 09:41
436

Gigi Becali are încredere ca FCSB va triumfa la finalul acestui sezon, dar îsi face timp si pentru viitor. Astfel, finantatorul ros-albastrilor se bucura pentru faptul ca si-a asigurat sem...