Păduri tăiate ilegal: Aproape 24.000 de metri cubi au dispărut din cinci judeţe ale Moldovei!

Păduri tăiate ilegal: Aproape 24.000 de metri cubi au dispărut din cinci judeţe ale Moldovei!

Aproape 24.000 de metri cubi de lemn a fost tăiat ilegal din pădurile din Neamţ, Iaşi, Bacău, Botoşani şi Suceava, inspectorii Gărzii Forestiere Suceava aplicând, în 2016, peste 840 de contravenţii, cele mai multe la instalaţiile de debitat lemn şi la depozite.

Inspectorul şef al Gărzii Forestiere Suceava, ing. Mihai Găşpărel, a declarat că, în cursul anului 2016, în urma controalelor de pe raza judeţelor Neamţ, Iaşi, Bacău, Botoşani şi Suceava, s-a constatat faptul că s-au tăiat ilegal 23.381 de metri cubi de lemn, valoarea pagubelor fiind de 4.780.971 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX..

În aceste cazuri, au fost aplicate 842 de contravenţii în domeniul silvic, cele mai multe dintre ele, respectiv 400, în urma controalelor efectuate la instalaţiile de debitat lemn şi la depozite.

Găşpărel a spus că datorită Radarului Pădurilor anul trecut s-a constatat o scădere a volumului de masă lemnoasă tăiată ilegal, în special în judeţul Suceava.

Potrivit lui Găşpărel, anul trecut au fost efectuate 160 de controale în domeniul tăierilor şi furturilor de arbori, în urma cărora au fost constatate 120 de infracţiuni, fiind aplicate 32 de contravenţii pentru tăieri ilegale de arbori cu diametre mici, iar volumul de lemn tăiat ilegal a fost de 23.381 de metri cubi, cu o valoare a pagubelor de 4.780.971 de lei.

În prezent, la Garda Forestieră Suceava sunt ocupate 64 de posturi din cele 82 disponibile, şeful Gărzii Forestiere Suceava arătând că, în 2017, în funcţie de bugetul alocat, vor fi organizate concursuri pentru angajare de personal în judeţele Iaşi, Botoşani, Bacău şi Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
542

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
394

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2837

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...