Noua lege RCA aduce schimbări majore pentru șoferii din România

Noua lege RCA aduce schimbări majore pentru șoferii din România

Noua lege RCA care urmează să fie votată tot în această săptămână va stabili noile de tarife de referință calculate de Autoritatea de Supraveghere Financiară, pe 18 mai expirând actualele tarife maxime pentru RCA.

Noua lege RCA, aprobată deja de Senat și de comisiile de specialitate din Camera Deputaților, aduce schimbări majore pentru șoferii din România. Cea mai importantă vizează prețurile asigurării obligatorii, care nu vor mai fi fixate prin lege, așa cum s- a întâmplat în ultimele șase luni, ci se vor baza pe un tarif de referință calculat de ASF.

Prin legea votată de către deputații din comisiile de specialitate, noul tarif are doar o valoare orientativă pentru asigurători, dar legislația secundară, adică normele ASF, va limita posibilitățile firmelor de asigurare de a se mișca mai sus de prețul de referință.

Pe un model folosit deja în Austria, prețurile de vânzare nu vor putea depăși cu mai mult de 50% tariful de referință ajustat cu valoarea bonuslui sau malusului fiecărui șofer. În funcție de istoricul său de daună (numărul de accidente în care au fost implicați), asigurații primesc o reducere pentru asigurare (cu atât mai mare cu cât au o perioadă mai lungă fără accidente) sau, dimpotrivă, sunt penalizați cu o creștere de preț (dacă au fost implicați în evenimente).

Sursa: Profit.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...