Nereguli la trei depozite de cherestea din Botoșani, descoperite de inspectorii Gărzii Forestiere!

Nereguli la trei depozite de cherestea din Botoșani, descoperite de inspectorii Gărzii Forestiere!
Un control efectuat de inspectorii Gărzii Forestiere la un agent economic care deține trei depozite cu materiale lemnoase și în Botoșani a scos la iveală mai multe nereguli în ceea ce privește documentele, fiind aplicate amenzi și confiscată marfă.
 
Potrivit reprezentanților Gărzii Forestiere Suceava, în cele trei depozite prin care se comercializa cherestea pe raza municipiului Botoșani s-au identificat cca. 17 mc de cherestea răsinoase primiți fără documente legale de proveniență, măsurați în plus față de stocurile calculate în baza avizelor de însoțire existente. 
 
"Pentru alți 76 de metri cubi de cherestea, emiterea avizelor de însoțire s-a făcut fără respectarea normelor de raportare în SUMAL, astfel încât stocul scriptic să acopere și cheresteaua primită ilegal. A fost confiscat valoric un volum de cca 69 mc cherestea de rășinoase, cu o valoare de peste 37000 lei și s-au aplicat amenzi totalizând 8000 lei. În total, de la acest operator economic s-au confiscat cca 89 mc cherestea rășinoase, cu o valoare de 47.750 lei și s-au aplicat amenzi de 13.000 lei. Menționăm că, în vara acestui an, operatorului economic i s-a confiscat valoric încă 145 mc cherestea rășinoase", a precizat Mihai Gășpărel,  inspector șef al Gărzii Forestiere Suceava.
 
Agentul economic în cauză deține un punct de lucru și pe raza comunei Valea Moldovei din județul Suceava.
Cu ocazia controlului s-a constatat că operatorul economic a primit și a expediat din ambele puncte de lucru materiale lemnoase fără documente legale de proveniență, lemnul respectiv provenind cel mai probabil din tăieri ilegale de arbori, după cum susțin reprezentanții Gărzii Forestiere. 
 
Conform verificărilor efectuate, din punctul de lucru de la Valea Moldovei s-au expediat fără proveniență legală sau fără documente de însoțire 20 metri cubi de cherestea rășinoase, cu o valoare calculată de 10.730 lei, care au fost confiscați valoric. S-a aplicat o amendă de 5.000 de lei.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Teodorovici insista sa faca reduceri de personal la stat: Concedierile se decid pana la finalul acestui an

Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
418

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, sustine ca ar trebui facuta o analiza cu privire la schema de personal din ministere, deoarece exista institutii in care functiile de suport depasesc 30% si es...

Botoșani: 142 de absolvenți selectați de angajatori în urma Bursei locurilor de muncă, alți 19 tineri au fost angajați pe loc!

Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
398

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani a organizat Bursa locurilor de munca pentru absolventi, una dintre cele mai importante acţiuni implementate  la nivel judeţean ...

Temperaturi cu minus, lapoviță și ninsori

Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
1676

Prognoza meteo anunţă temperaturi tot mai scăzute săptămâna viitoare. Putem spune că iarna îşi intră în drepturi. Joi, 25 octombrie, sunt anunţate primele ninsori în R...