Nereguli la trei depozite de cherestea din Botoșani, descoperite de inspectorii Gărzii Forestiere!

Nereguli la trei depozite de cherestea din Botoșani, descoperite de inspectorii Gărzii Forestiere!
Un control efectuat de inspectorii Gărzii Forestiere la un agent economic care deține trei depozite cu materiale lemnoase și în Botoșani a scos la iveală mai multe nereguli în ceea ce privește documentele, fiind aplicate amenzi și confiscată marfă.
 
Potrivit reprezentanților Gărzii Forestiere Suceava, în cele trei depozite prin care se comercializa cherestea pe raza municipiului Botoșani s-au identificat cca. 17 mc de cherestea răsinoase primiți fără documente legale de proveniență, măsurați în plus față de stocurile calculate în baza avizelor de însoțire existente. 
 
"Pentru alți 76 de metri cubi de cherestea, emiterea avizelor de însoțire s-a făcut fără respectarea normelor de raportare în SUMAL, astfel încât stocul scriptic să acopere și cheresteaua primită ilegal. A fost confiscat valoric un volum de cca 69 mc cherestea de rășinoase, cu o valoare de peste 37000 lei și s-au aplicat amenzi totalizând 8000 lei. În total, de la acest operator economic s-au confiscat cca 89 mc cherestea rășinoase, cu o valoare de 47.750 lei și s-au aplicat amenzi de 13.000 lei. Menționăm că, în vara acestui an, operatorului economic i s-a confiscat valoric încă 145 mc cherestea rășinoase", a precizat Mihai Gășpărel,  inspector șef al Gărzii Forestiere Suceava.
 
Agentul economic în cauză deține un punct de lucru și pe raza comunei Valea Moldovei din județul Suceava.
Cu ocazia controlului s-a constatat că operatorul economic a primit și a expediat din ambele puncte de lucru materiale lemnoase fără documente legale de proveniență, lemnul respectiv provenind cel mai probabil din tăieri ilegale de arbori, după cum susțin reprezentanții Gărzii Forestiere. 
 
Conform verificărilor efectuate, din punctul de lucru de la Valea Moldovei s-au expediat fără proveniență legală sau fără documente de însoțire 20 metri cubi de cherestea rășinoase, cu o valoare calculată de 10.730 lei, care au fost confiscați valoric. S-a aplicat o amendă de 5.000 de lei.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marșul Unirii la Botoșani: "Haideți să le transmitem românilor de pe malul stâng al Prutului că nu sunt singuri în lupta lor dreaptă de a se întoarce acasă"

astăzi, 11:23
119

Platforma Unionistă "Acțiunea 2012" și Asociația "Scut botoșănean" organizează la Botoșani Marșul Unirii. Sâmbătă, 24 martie 2018, la ora 12:00, botoșănenii...

Simona Halep, după ce a fost amendată la Miami: A fost o rectie de moment si cred ca mi-a prins bine! VIDEO

astăzi, 11:10
239

Simona Halep a avut o reactie nervoasa in timpul jocului cu Oceane Dodin, distrugand o racheta dupa ce a dat cu ea de pamant.Reprezentanta noastra s-a ales cu un avertisment verbal din partea arbi...

Beat și cu tupeu: A refuzat să-i fie recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei!

astăzi, 10:27
398

Botoșăneanul în vârstă de 38 de ani a fost tras pe dreapta, rezultatul etilotestului indicând starea de ebrietate a șoferului. Cu toate acestea, bărbatul a refuzat recoltarea&nb...