Ministrul Turismului promite ca toti cetatenii vor primi tichete de vacanta pana in aprilie

Tichetele vor fi nominale, netransmisibile si vor putea fi folosite doar la hotelurile si pensiunile din Romania. Incalcarea prevederilor legii privind utilizarea tichetelor reprezinta contraventie si se pedepseste cu amenda.

Ministrul Turismului promite ca toti cetatenii vor primi tichete de vacanta pana in aprilie

Toti bugetarii vor primi vouchere de vacanta pana in martie-aprilie, a declarat Ministrul Turismului Mircea Titus Dobre, la Sinaia. Termenul de acordare ar putea fi respectat in conditiile in care exista bani anume alocati in acest scop in bugetul anului viitor.

"Incepand cu 2018 sunt prevazuti si banii pentru voucherele de vacanta. Va anunt ca in bugetul anului 2018 exista fila separata pentru acest lucru. Toti cetatenii (angajati in sistemul bugetar - n.r.) le vor primi pana in martie-aprilie, dar deja sunt institutii care au acordat aceste vouchere de vacanta", a precizat Mircea Titus Dobre. Declaratia a fost facuta luni in cadrul unei intalniri a ministrului cu reprezentanti ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, ai administratiilor locale din Prahova si ai mediului economic local, potrivit Agerpress.

Nu este prima oara cand ministrul Turismului promite acordarea voucherelor de vacanta. A mai facut-o si in ianuarie, cand aprecia ca in perioada 1 iulie - 30 noiembrie fiecare bugetar isi putea primi tichetul. Din pacate, lucrurile nu s-au intamplat chiar asa.

Acordarea tichetelor de vacanta a fost reglementata legal prin publicarea in Monitorul Oficial a OUG nr. 46/2017 care modifica prevederile OUG nr. 8/2009. Potrivit legii care a intrat in vigoare la inceputul lunii iulie, valoarea unui voucher este de 1.450 lei.

Din datele Ministerului Finantelor reiese faptul ca daca fiecare bugetar ar primi cate un tichet in valoare de 1.450 lei, cheltuiala statului s-ar ridica 1,72 miliarde de lei.

Legea prevede ca tichetele vor fi nominale, netransmisibile si ca vor putea fi folosite doar la hotelurile si pensiunile din Romania. Incalcarea prevederilor legii privind utilizarea tichetelor reprezinta contraventie si se pedepseste cu amenda.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...