Funcţionarii din instituţiile subordonate Ministerului Mediului se pregătesc de grevă generală!
BOTOSANI

Luna viitoare, instituţiile din subordinea Ministerului Mediului vor bloca activitatea din cauza salariilor mici, negocierile purtate de sindicate cu conducerea instituţiei nemulţumindu-i pe angajaţi.

Funcţionarii din instituţiile subordonate Ministerului Mediului se pregătesc de grevă generală!

   Foto: arhiva Ştiri.Botoşani.Ro

Salariaţii din Agenţia de Protecţie a Mediului Botoşani şi a Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu nu sunt mulţumiţi de rezultatul negocierilor cu Ministerul Mediului, astfel că au declanşat procedurile privind conflictul de muncă.

Loredana Burlacu, liderul de sindicat din APM, spune că pe 29 se va declanşa conflictul de muncă pentru a se coordona cu colegii de la Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu, astfel încât de pe 15 iunie toţi să intre în grevă generală.

"Joi, în comisia de muncă de la Senat, a fost scos amendamentul privind alinierea salariilor angajaţilor Agenţiilor şi Gărzii a fost respins, motivând că ni s-a dat deja 20% şi că ne ajunge. La Legea salarizării unitare, de la 1 ianuarie 2018, vom primi 25 % până la diferenţa de 4..900 de lei brut, anii următori încă 25% din diferenţă. Până în 2022 vom avea şi noi salarii de 3.500 de lei net, astfel că vom continua protestele, nu suntem mulţumiţi deloc. Pe 29 declanşăm conflictul de muncă, între 29 mai şi 10 iunie va fi perioada de negocieri la nivelul Ministerului Dialogului Social pentru că vom declanşa conflictul pe federaţii, nu pe angajaţi, ulterio, pe 12 iunie, în calendar o grevă de avertisment de 2 ore, iar de pe 15 iunie greva generală", spune Loredana Burlacu.

Pe 10 mai, comisarii Gărzii de Mediu au întrerupt activitatea, dar au suspendat greva două zile mai târziu, la solicitarea Ministerului Mediului, condiţie pentru începerea negocierilor pentru salarii. Greva Gărzii de Mediu a însemnat că petiţiile depuse de cetăţeni nu au mai fost verificate şi nu au mai fost controale. Cu o lună înainte au protestat salariaţii de la Agenţia de Protecţie a Mediului.
 

 

Spune-ne opinia ta