Finanțiștii obțin salarii mai mari!

Finanțiștii obțin salarii mai mari!

Comisia de munca a Senatului a adoptat joi seara un raport de admitere cu amendamente la proiectul de lege a salarizarii, dupa trei zile si mai bine de 25 de ore de dezbatere, dar și după mai multe zile în care finanțiști din toată țara au protestat.

Raportul de admitere a fost adoptat cu 6 voturi "pentru" (PSD si UDMR), 1 vot "impotriva" (USR) si 4 abtineri (PNL si PMP).

Comisia de munca a adoptat, joi, o serie de amendamente la legea salarizarii prin care au fost majorate, cu 15% incepand cu 1 ianuarie 2018, salariile angajatilor din serviciile deconcentrate aflate in subordinea Ministerului Mediuliui, cu 10% pe cele ale personalului de specialitate al Consiliului Legislativ si cu 15% salariile angajatilor Agentiei Nationale de Integritate care lucreaza cu informatii clasificate.

Si anagajatii ANAF vor primi salarii mai mari. Senatorii din comisie au introdus salariile functionarilor din aceasta institutie in grila de salarizare a administratiei publice centrale, ceea ce inseamna o majorare cu aproximativ 3.000 de lei pentru functiile de conducere si intre 100 de lei si 1.800 de lei pentru functiile de executie, arată Ziare.com.

"Trebuie sa va ganditi cu cine colectati banii pentru a satisface aceasta Lege a salarizarii, pentru a plati salariile si sporurile pe care am auzit azi, din pacate, sporuri de 100%, sporuri peste sporuri care in cadrul ANAF nu exista. Sa tineti cont ca un salariat din cadrul ANAF, daca vrea sa plece din institutie, trei ani de zile nu are voie sa se angajeze in domeniul economic", a declarat Adrian Radu, functionar ANAF.

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu a admis ca a fost facuta o eroare in Legea salarizarii trimisa de Guvern Parlamentului si a fost de acord cu introducerea grilei de salarizare a ANAF in categoria functionarilor din administratia publica centrala.

Astfel, pentru functiile de conducere din ANAF, cel mai mic coeficient va fi de 3,3 (fata de 2,39), corespunzator unui salariu de 8.247 de lei (fata de 5.966 de lei), iar cel mai mare coeficient va fi de 4,98 (fata de 3,23), ceea ce corespunde unui salariu de 12.459 de lei (fata 8.072 de lei).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...