Avertismentul ANAF pentru cei care pleacă din tară!

Avertismentul ANAF pentru cei care pleacă din tară!

Fiscul a avertizat in mod repetat ca romanii care pleaca din tara pentru perioade mai lungi trebuie sa depuna un chestionar in urma caruia ANAF stabileste daca acestia trebuie sa mai achite impozite in Romania. In caz contrar, risca situatii de dubla impunere.

In plus, de la inceputul anului urmator, intra in vigoare si o amenda distincta pentru nedepunerea chestionarului, context in care ANAF publica un ghid pentru acestia, dar si pentru strainii care stau perioade mai mari in Romania, relateaza profit.ro.

Obligatia de a depune ghidul o au persoanele fizice care pleaca din Romania pentru o perioada sau mai multe perioade de sedere in strainatate care depasesc in total 183 de zile, pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive.

La fel, trebuie sa depuna chestionarul si persoanele fizice care sosesc in Romania si au o sedere in statul roman o perioada sau mai multe perioade care depasesc in total 183 de zile, pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive, care se incheie in anul calendaristic vizat.

De la inceputul anului, va fi introdusa distinct o amenda de 50-100 lei pentru nedepunerea chestionarului.

Amenda distincta a fost introdusa dupa ce, in unele cazuri, ANAF a aplicat pentru nedepunerea chestionarului amenda pentru neindeplinirea obligatiilor de declarare in ansamblu, cuprinsa intre 500 lei si 1.000 lei.

Fiscul afirma ca, daca nu este depus acest formular, pentru stabilirea rezidentei fiscale, cetatenii romani ar putea fi impozitati atat in Romania, cat si in alta tara in care isi desfasoara activitatea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...