AVERTISMENT: Folosirea acestor telefoane se sancţionează cu 5.000 de lei!

Interferenţele cauzate de aceste tipuri de telefoane pot afecta apelarea numerului de urgenţă 112. În momentul în care un astfel de aparat este pus în funcţiune pe teritoriul României, el produce interferenţe care perturbă funcţionarea serviciilor de telefonie mobilă.

AVERTISMENT: Folosirea acestor telefoane se sancţionează cu 5.000 de lei!

ANCOM continuă campania de informare cu privire la deținerea, punerea în funcțiune și utilizarea telefoanelor fixe wireless de tip DECT 6.0 fără marcajul (Conformitate Europeană). Echipamentele fără marcaj, care provin de regulă din afara Uniunii Europene și nu respectă standardele de alocare a frecvențelor radio la nivel european, provoacă interferențe prejudiciabile serviciilor de comunicații mobile, iar utilizarea lor poate fi sancționată conform legii.

Acţiunile de monitorizare şi control a spectrului radio efectuate de echipele tehnice ale ANCOM au evidenţiat o creştere semnificativă a cazurilor de interferenţe cu serviciile de comunicaţii mobile (telefonie şi internet) cauzate de utilizarea telefoanelor fixe wireless de tip DECT 6.0 fără marcaj   de către utilizatori persoane fizice. Doar în prima jumătate a acestui an numărul telefoanelor de tip DECT 6.0 care au provocat interferenţe prejudiciabile serviciilor de comunicaţii mobile a crescut cu mai mult de 50% faţă de numărul total de cazuri raportate anul trecut.

Telefoanele DECT 6.0 fără marcaj  

Telefoanele fixe de tip DECT 6.0 fără marcaj   provin în cea mai mare parte din Statele Unite ale Americii, Canada sau state din Asia şi sunt destinate utilizării în aceste ţări. În cele mai multe dintre cazurile identificate şi soluţionate de ANCOM, telefoanele fără marcaj   au fost introduse în România de către persoane fizice care au călătorit pe continentul american sau au ajuns în ţară fiind trimise de alte persoane, în general rude ale utilizatorilor. Ele erau folosite în locuinţe particulare, pentru uz personal.

De ce produc interferenţe

Telefoanele fixe fără fir de tip DECT 6.0 funcţionează în benzi de frecvenţe care în România sunt destinate altor servicii, şi anume celor de telefonie mobilă şi internet mobil de bandă largă de generaţia a treia. În momentul în care un astfel de aparat neconform este pus în funcţiune pe teritoriul României, el produce interferenţe care perturbă funcţionarea serviciilor de telefonie mobilă.

Ce se întâmplă când se produc interferenţe

Atunci când o staţie de bază pentru telefonie şi internet mobil este afectată de o asemenea interferenţă se produc o serie de efecte în cascadă: staţia de bază îşi restrânge zona de acoperire, numărul utilizatorilor care pot folosi serviciul de telefonie sau internet mobil în zona respectivă scade semnificativ, apelarea devenind uneori imposibilă, iar apelurile în curs se întrerup.

În cazuri extreme, interferenţele cauzate de aceste tipuri de telefoane pot afecta apelarea numerului de urgenţă 112. Resursele de spectru radio sunt limitate, iar interferenţele prejudiciabile asupra acestei resurse pot afecta, direct sau indirect, orice cetăţean. Citeste mai departe pe Capital.ro...

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...