ANAF ia în calcul prelungirea termenului de depunere a Declarației Unice

Foarte multe persoane care au dorit să depună formularul au avut probleme din cauza sistemului informatic. Site-ul pică aproape zilnic și este un chin pentru contribuabili.

ANAF ia în calcul prelungirea termenului de depunere a Declarației Unice

Conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) ia în calcul prelungirea perioadei până la care poate fi depusă Declarația unică, potrivit unor surse apropiate discuțiilor. Nu a fost luată, momentan, nicio decizie cu privire la termenul limită. Una dintre variantele luate în calcul a fost jumătatea acestui an.

Foarte multe persoane care au dorit dă depună formularul au avut probleme din cauza sistemului informatic. Site-ul pică aproape zilnic și este un chin pentru contribuabili.

De câteva zile pe site este afișat mesajul: „Utilizarea Serviciului Spaţiul Privat Virtual este momentan indisponibilă. Ne cerem scuze pentru inconvenientele create şi vă mulţumim pentru înţelegere”.

Declarația trebuie completată și depusă până pe 15 martie de persoanele fizice rezidente în România ce au realizat venituri extrasalariale în anul 2018 sau cei care estimează că vor realiza venituri extrasalariale și în acest an, relateaza hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, de anul acesta, persoanele fizice trebuie să-și calculeze singure dările către stat. Fiscul nu va mai trimite decizii de impunere. Problema cu sistemul de autoimpunere este că mulți vor completa greșit declarația, iar alții deloc, pentru că totul se face online. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rotary Club Botoșani lansează cea de șasea ediție a programului bursier “Prof. dr. Constantin Manolache”

astăzi, 21:44
36

Generozitatea botoșănenilor prezenți la balul de caritate "Botoșaniul iubește excelența!”, organizat la data de 22 februarie 2019, de Rotary Club Botoșani (și în urma căruia s-au strâns f...

Peste 10 milioane de euro pentru drumurile comunale a două UAT-uri din județ

astăzi, 20:50
237

Două comune din județ vor primi peste 10 milioane de euro pentru modernizarea drumurilor comunale. Mai exact, UAT-urile Manoleasa și Corlăteni vor absorbi 49.199.659 de lei pentru reabilitarea și...

Patru companii s-au înscris la licitația pentru deszăpezirea drumurilor din județ. CARE sunt acestea

astăzi, 20:18
229

Patru companii și-au depus ofertele pentru deszăpezirea drumurilor din județ, după ce lucrările au fost scoase, pentru a doua oară, la licitație de Direcția Județeană de Drumuri și Poduri B...