ANAF ia în calcul prelungirea termenului de depunere a Declarației Unice

Foarte multe persoane care au dorit să depună formularul au avut probleme din cauza sistemului informatic. Site-ul pică aproape zilnic și este un chin pentru contribuabili.

ANAF ia în calcul prelungirea termenului de depunere a Declarației Unice

Conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) ia în calcul prelungirea perioadei până la care poate fi depusă Declarația unică, potrivit unor surse apropiate discuțiilor. Nu a fost luată, momentan, nicio decizie cu privire la termenul limită. Una dintre variantele luate în calcul a fost jumătatea acestui an.

Foarte multe persoane care au dorit dă depună formularul au avut probleme din cauza sistemului informatic. Site-ul pică aproape zilnic și este un chin pentru contribuabili.

De câteva zile pe site este afișat mesajul: „Utilizarea Serviciului Spaţiul Privat Virtual este momentan indisponibilă. Ne cerem scuze pentru inconvenientele create şi vă mulţumim pentru înţelegere”.

Declarația trebuie completată și depusă până pe 15 martie de persoanele fizice rezidente în România ce au realizat venituri extrasalariale în anul 2018 sau cei care estimează că vor realiza venituri extrasalariale și în acest an, relateaza hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, de anul acesta, persoanele fizice trebuie să-și calculeze singure dările către stat. Fiscul nu va mai trimite decizii de impunere. Problema cu sistemul de autoimpunere este că mulți vor completa greșit declarația, iar alții deloc, pentru că totul se face online. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...

Șpagă de 500.000 de euro pentru angajarea unui botoșănean! Dosar răsunător la DIICOT (Video)

astăzi, 12:19
209

Apar informații din dosarul în care primarul Iașului, Mihai Chirica, este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași.Un funcționar, martor...

Botoșănean atacat noaptea pe stradă de un tânăr de 20 de ani!

astăzi, 12:02
85

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoș...