Active de 127 milioane de euro vândute de administratorii judiciari ai Oltchim

Adunarea generală a creditorilor Oltchim a decis, în şedinţa din 18 decembrie, să aprobe contractul de vânzare de active către Chimcomplex Borzeşti. Compania lui Ştefan Vuza va achiziţiona pachetele 1-5 şi parţial 7. 

Active de 127 milioane de euro vândute de administratorii judiciari ai Oltchim

În Adunarea Generală a creditorilor Oltchim de luni a fost aprobat inclusiv preţul tranzacţiei. Chimcomplex Borzeşti va trebui să plătească 127 milioane de euro, la care se adaugă TVA.

Chimcomplex Bârzeşti, deţinută de omul de afaceri Ştefan Vuza, a fost singura companie care a primit aprobare pentru cumpărarea de active ale combinatului chimic Oltchim, în timp ce Dynamic Selling Group a fost scoasă din joc. Activele rămase nevândute vor fi reofertate. 

Tranzacţia este estimată să fie încheiată în prima parte a anului viitor. De asemenea, Dynamic Selling Group fusese desemnat câştigător şi urma să achite 1,9 milioane euro pentru pachetul 6, la care se adaugă TVA, însă oferta nu a fost aprobată.

„Restul ofertelor prezentate în cadrul punctelor din ordinea de zi, respectiv de la 2-9, comunicată prin raportul curent din data 7 decembrie 2017 nu au fost aprobate”, a mai informat marţi Oltchim. Activele rămase nevândute vor fi scoase la vânzare la o dată ulterioară. „Activele care nu au vândute vor fi scoase iar la vânzare la o dată ce va fi stabilită ulterior. Întâi trebuie să perfectăm contractul cu Chimcomplex”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea, reprezentant al administratorilor judiciari, pentru News.ro.

Oltchim a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit net de 27,68 milioane lei (6,1 milioane euro), în creştere cu 48,8% faţă de perioada similară a anului trecut, pe fondul majorării afacerilor cu 27%. Compania a înregistrat în primul semestru din acest an o cifră de afaceri de 480,2  milioane lei (105,8 milioane euro), mai mare cu 27% comparativ cu primele şase luni ale anului trecut. Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

Citeste mai multe pe Adevarul.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
267

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
452

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
138

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...