Dosar penal pentru un patron care vindea marfă contrafăcută!

Un agent economic din județul Botoșani s-a ales cu dosar penal în urma unui contro al polițiștilor. Acesta comercializa articole de îmbrăcăminte cu mărci contrafăcute.

Dosar penal pentru un patron care vindea marfă contrafăcută!
La data de 21 decembrie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii a Criminalităţii Economice au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale pe raza întregului judeţ.
 
Cu ocazia acţiunii au fost verificaţi 16 agenţi economici şi au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 38.000 de lei, fiind totodată dispusă confiscarea de bunuri şi numerar în valoare de peste 3.700 de lei.
 
Totodată, au fost constatate 7 infracţiuni de punere în circulaţie de produse contrafăcute, fiind indisponibilizate în vederea confiscării peste 95 de articole de îmbrăcăminte în valoare de peste 4.000 de lei.
 
În urma verificărilor efectuate la punctul de lucru al unei întreprinderi individuale din orașul Darabani au fost identificate şi ridicate un număr de 39 poduse îmbrăcăminte, inscripţionate cu mărci similare cu cele înregistrate, care prezentau indicii că sunt contrafăcute şi pentru care reprezentantul legal al societăţii nu a putut prezenta documente care să ateste originalitatea acestora. 
         
"În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor punerea în circulaţie fără drept de produse similare cu cele care poartă o marcă înregistrată şi care prejudiciază titularii de drepturi , articolele de îmbrăcăminte identificate, în valoare de aproximativ 2.824 de lei, fiind indisponibilizate în vederea confiscării", se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atât istoricul general, cât și daunele suferite de mașini pot fi verificate online pe site-ul RAR. Care sunt pașii necesari

Duminică, 29 Ianuarie 2023
363

Cei interesați pot afla acum online atât istoricul unei mașini înmatriculate în țara noastră, cât și avariile suferite de aceasta în timp, prin intermediul unei apli...

FCSB – Farul Constanța, ora 19.00! Derby cu miza de titlu în Superligă

Duminică, 29 Ianuarie 2023
116

Cel mai tare duel al etapei 23 din Superligă este cel dintre FCSB și Farul Constanța, ocupantele locurilor trei, respectiv doi din campionat, la început acestei etape. Indiferent de rezultatu...

Mii de timbre de acciză și etichete de băuturi alcoolice confiscate la intrarea în țară

Duminică, 29 Ianuarie 2023
181

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca împreună cu lucrătorii vamli au depistat asupra unui bărbat, cu cetăţenie Republica Moldova, mii de timbre de acc...