Active de 127 milioane de euro vândute de administratorii judiciari ai Oltchim

Adunarea generală a creditorilor Oltchim a decis, în şedinţa din 18 decembrie, să aprobe contractul de vânzare de active către Chimcomplex Borzeşti. Compania lui Ştefan Vuza va achiziţiona pachetele 1-5 şi parţial 7. 

Active de 127 milioane de euro vândute de administratorii judiciari ai Oltchim

În Adunarea Generală a creditorilor Oltchim de luni a fost aprobat inclusiv preţul tranzacţiei. Chimcomplex Borzeşti va trebui să plătească 127 milioane de euro, la care se adaugă TVA.

Chimcomplex Bârzeşti, deţinută de omul de afaceri Ştefan Vuza, a fost singura companie care a primit aprobare pentru cumpărarea de active ale combinatului chimic Oltchim, în timp ce Dynamic Selling Group a fost scoasă din joc. Activele rămase nevândute vor fi reofertate. 

Tranzacţia este estimată să fie încheiată în prima parte a anului viitor. De asemenea, Dynamic Selling Group fusese desemnat câştigător şi urma să achite 1,9 milioane euro pentru pachetul 6, la care se adaugă TVA, însă oferta nu a fost aprobată.

„Restul ofertelor prezentate în cadrul punctelor din ordinea de zi, respectiv de la 2-9, comunicată prin raportul curent din data 7 decembrie 2017 nu au fost aprobate”, a mai informat marţi Oltchim. Activele rămase nevândute vor fi scoase la vânzare la o dată ulterioară. „Activele care nu au vândute vor fi scoase iar la vânzare la o dată ce va fi stabilită ulterior. Întâi trebuie să perfectăm contractul cu Chimcomplex”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea, reprezentant al administratorilor judiciari, pentru News.ro.

Oltchim a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit net de 27,68 milioane lei (6,1 milioane euro), în creştere cu 48,8% faţă de perioada similară a anului trecut, pe fondul majorării afacerilor cu 27%. Compania a înregistrat în primul semestru din acest an o cifră de afaceri de 480,2  milioane lei (105,8 milioane euro), mai mare cu 27% comparativ cu primele şase luni ale anului trecut. Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

Citeste mai multe pe Adevarul.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
818

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
256

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
224

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...