Active de 127 milioane de euro vândute de administratorii judiciari ai Oltchim

Adunarea generală a creditorilor Oltchim a decis, în şedinţa din 18 decembrie, să aprobe contractul de vânzare de active către Chimcomplex Borzeşti. Compania lui Ştefan Vuza va achiziţiona pachetele 1-5 şi parţial 7. 

Active de 127 milioane de euro vândute de administratorii judiciari ai Oltchim

În Adunarea Generală a creditorilor Oltchim de luni a fost aprobat inclusiv preţul tranzacţiei. Chimcomplex Borzeşti va trebui să plătească 127 milioane de euro, la care se adaugă TVA.

Chimcomplex Bârzeşti, deţinută de omul de afaceri Ştefan Vuza, a fost singura companie care a primit aprobare pentru cumpărarea de active ale combinatului chimic Oltchim, în timp ce Dynamic Selling Group a fost scoasă din joc. Activele rămase nevândute vor fi reofertate. 

Tranzacţia este estimată să fie încheiată în prima parte a anului viitor. De asemenea, Dynamic Selling Group fusese desemnat câştigător şi urma să achite 1,9 milioane euro pentru pachetul 6, la care se adaugă TVA, însă oferta nu a fost aprobată.

„Restul ofertelor prezentate în cadrul punctelor din ordinea de zi, respectiv de la 2-9, comunicată prin raportul curent din data 7 decembrie 2017 nu au fost aprobate”, a mai informat marţi Oltchim. Activele rămase nevândute vor fi scoase la vânzare la o dată ulterioară. „Activele care nu au vândute vor fi scoase iar la vânzare la o dată ce va fi stabilită ulterior. Întâi trebuie să perfectăm contractul cu Chimcomplex”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea, reprezentant al administratorilor judiciari, pentru News.ro.

Oltchim a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit net de 27,68 milioane lei (6,1 milioane euro), în creştere cu 48,8% faţă de perioada similară a anului trecut, pe fondul majorării afacerilor cu 27%. Compania a înregistrat în primul semestru din acest an o cifră de afaceri de 480,2  milioane lei (105,8 milioane euro), mai mare cu 27% comparativ cu primele şase luni ale anului trecut. Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

Citeste mai multe pe Adevarul.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atât istoricul general, cât și daunele suferite de mașini pot fi verificate online pe site-ul RAR. Care sunt pașii necesari

Duminică, 29 Ianuarie 2023
365

Cei interesați pot afla acum online atât istoricul unei mașini înmatriculate în țara noastră, cât și avariile suferite de aceasta în timp, prin intermediul unei apli...

FCSB – Farul Constanța, ora 19.00! Derby cu miza de titlu în Superligă

Duminică, 29 Ianuarie 2023
117

Cel mai tare duel al etapei 23 din Superligă este cel dintre FCSB și Farul Constanța, ocupantele locurilor trei, respectiv doi din campionat, la început acestei etape. Indiferent de rezultatu...

Mii de timbre de acciză și etichete de băuturi alcoolice confiscate la intrarea în țară

Duminică, 29 Ianuarie 2023
182

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca împreună cu lucrătorii vamli au depistat asupra unui bărbat, cu cetăţenie Republica Moldova, mii de timbre de acc...