Zi de doliu în Chişinău VIDEO Tudor Gheorghe

Zi de doliu în Chişinău VIDEO Tudor Gheorghe
Miercuri, 16 mai, se împlinesc 200 de ani de la semnarea Tratatului de pace ruso-turc, prin care Moldova din stânga Prutului a fost anexată la Imperiul Rus. Primăria Chişinău va coborî în bernă drapelul de pe clădirea administraţiei locale. 
 
În seara zilei, cu începere la ora ora 20.00, Partidul Liberal organizează un miting de comemorare în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde vor fi aprinse mii de lumânări în memoria victimelor ocupaţie, anunta arena.md.
 
Totodată, Consiliul Unirii a anunţat o acţiune de comemorare. La sediul Ambasadei României de la Chişinău va avea loc cu începere la ora 19.00 Drumul Luminii şi al Memoriei, care va include un marș de torţe şi lumânări în cinstea apărătorilor etniei românești. Consiliul Unirii este format din mai multe organizaţii care militează pentru unirea Republicii Moldova cu România.
 
De asemenea, Liga Tineretului Rus şi Partidul Patrioţii Moldovei vor marca ziua de 16 mai. Grupurile au anunţat că vor organiza acţiuni de aniversare, dar nu de comemorare. Astfel, la ora 18.00, în faţa Ambasadei Ruse la Chişinău va avea loc Festivalul Prieteniei Popoarelor, cu genericul "intrarea statului moldovenesc în Imperiul Rus."
 
Aripa tânără a Partidului Socialiştilor - Garda Tânără va organiza la ora 11.00 o acţiune de protest împotriva deciziei primarului capitalei de a declara ziua de 16 Mai drept Zi de Doliu.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ucigaşul poliţistului de la Burdujeni, deţinut în Penitenciarul Botoşani, s-a sinucis!

Marţi, 26 Septembrie 2017
5894

Descoperire şocantă marţi seară, în Penitenciarul Botoşani. Trupul neînsufleţit al unui deţinut cazat singur într-o cameră a fost găsit fără viaţă, după apelul de sear...

Ziua Europeană a Limbilor, sărbătorită la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Gheorghe" Botoșani! FOTO

Marţi, 26 Septembrie 2017
276

Mai multe activități dedicate Zilei europene a limbilor s-au desfășurat la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Gheorghe" Botoșani, în perioada 25-26 septembrie 2017. ...

ȘOCANT! Cadavrul unui bebeluș, găsit în apropierea Poligonului ACR! FOTO, VIDEO

Marţi, 26 Septembrie 2017
13709

În urmă cu câteva zile, o sesizare făcută la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani a pus în alertă reprezentanții instituției, care au ...