Zi de doliu în Chişinău VIDEO Tudor Gheorghe

Zi de doliu în Chişinău VIDEO Tudor Gheorghe
Miercuri, 16 mai, se împlinesc 200 de ani de la semnarea Tratatului de pace ruso-turc, prin care Moldova din stânga Prutului a fost anexată la Imperiul Rus. Primăria Chişinău va coborî în bernă drapelul de pe clădirea administraţiei locale. 
 
În seara zilei, cu începere la ora ora 20.00, Partidul Liberal organizează un miting de comemorare în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde vor fi aprinse mii de lumânări în memoria victimelor ocupaţie, anunta arena.md.
 
Totodată, Consiliul Unirii a anunţat o acţiune de comemorare. La sediul Ambasadei României de la Chişinău va avea loc cu începere la ora 19.00 Drumul Luminii şi al Memoriei, care va include un marș de torţe şi lumânări în cinstea apărătorilor etniei românești. Consiliul Unirii este format din mai multe organizaţii care militează pentru unirea Republicii Moldova cu România.
 
De asemenea, Liga Tineretului Rus şi Partidul Patrioţii Moldovei vor marca ziua de 16 mai. Grupurile au anunţat că vor organiza acţiuni de aniversare, dar nu de comemorare. Astfel, la ora 18.00, în faţa Ambasadei Ruse la Chişinău va avea loc Festivalul Prieteniei Popoarelor, cu genericul "intrarea statului moldovenesc în Imperiul Rus."
 
Aripa tânără a Partidului Socialiştilor - Garda Tânără va organiza la ora 11.00 o acţiune de protest împotriva deciziei primarului capitalei de a declara ziua de 16 Mai drept Zi de Doliu.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoşănean condamnat după ce a înjunghiat un client într-un bar

astăzi, 09:09
91

Astfel, acuzat de tentativă de omor acesta a primit o pedeapsă de 10 ani şi 10 luni de închisoare, fiind în arest preventiv din vara anului trecut când a comis fapta. Judecătorii...

Jandarmi premiaţi la bilanţ pentru merite deosebite

astăzi, 08:45
127

 În cadrul prezentării bilanţurilor s-au acordat diplome speciale jandarmilor pentru merite deosebite. Astfel, distincţia de jandarmul de onoare al judeţului Botoşani a primit-o plt maj Ioa...

Ministerul Educației întreabă - elevii, părintii și dascălii răspund. VEZI chestionarul la care se așteaptă răspuns până pe 24 ianuarie!

astăzi, 07:33
253

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) organizeaza, pana in 24 ianuarie, o consultare publica, prin intermediul unui chestionar online, privind structura anului scolar 2018-2019, anunta News.ro. Demersu...