Zi de doliu în Chişinău VIDEO Tudor Gheorghe

Zi de doliu în Chişinău VIDEO Tudor Gheorghe
Miercuri, 16 mai, se împlinesc 200 de ani de la semnarea Tratatului de pace ruso-turc, prin care Moldova din stânga Prutului a fost anexată la Imperiul Rus. Primăria Chişinău va coborî în bernă drapelul de pe clădirea administraţiei locale. 
 
În seara zilei, cu începere la ora ora 20.00, Partidul Liberal organizează un miting de comemorare în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde vor fi aprinse mii de lumânări în memoria victimelor ocupaţie, anunta arena.md.
 
Totodată, Consiliul Unirii a anunţat o acţiune de comemorare. La sediul Ambasadei României de la Chişinău va avea loc cu începere la ora 19.00 Drumul Luminii şi al Memoriei, care va include un marș de torţe şi lumânări în cinstea apărătorilor etniei românești. Consiliul Unirii este format din mai multe organizaţii care militează pentru unirea Republicii Moldova cu România.
 
De asemenea, Liga Tineretului Rus şi Partidul Patrioţii Moldovei vor marca ziua de 16 mai. Grupurile au anunţat că vor organiza acţiuni de aniversare, dar nu de comemorare. Astfel, la ora 18.00, în faţa Ambasadei Ruse la Chişinău va avea loc Festivalul Prieteniei Popoarelor, cu genericul "intrarea statului moldovenesc în Imperiul Rus."
 
Aripa tânără a Partidului Socialiştilor - Garda Tânără va organiza la ora 11.00 o acţiune de protest împotriva deciziei primarului capitalei de a declara ziua de 16 Mai drept Zi de Doliu.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medicii trag semnalul de alarmă: apare o nouă boală, rezistentă la antibiotice

astăzi, 08:31
103

Medicii specialiști și-au exprimat îngrijorarea. O nouă infecție cu transmitere sexuală mai puțin cunoscută chiar și doctorilor ar putea deveni una dintre cele mai răspândite boli...

Cum se fură din banii pacienților și de ce ajunge statul să plătească servicii scumpe și de proastă calitate

astăzi, 08:06
121

Sume uriase de bani din Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate (FNUASS), gestionat de CNAS si casele de asigurari subordonate, sunt folosite ca sursa de finantare pentru alte activitati...

Piața botoșăneană are nevoie de ingineri... prost plătiți! VEZI locurile de muncă vacante!

astăzi, 07:45
706

Inginer tricotaje, inginer construcții civile, inginer instalații pentru construcții, inginer căi ferate, drumuri și poduri, inginer mecanic, inginer industria alimentară, inginer automatis...