Zi de doliu în Chişinău VIDEO Tudor Gheorghe

Zi de doliu în Chişinău VIDEO Tudor Gheorghe
Miercuri, 16 mai, se împlinesc 200 de ani de la semnarea Tratatului de pace ruso-turc, prin care Moldova din stânga Prutului a fost anexată la Imperiul Rus. Primăria Chişinău va coborî în bernă drapelul de pe clădirea administraţiei locale. 
 
În seara zilei, cu începere la ora ora 20.00, Partidul Liberal organizează un miting de comemorare în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde vor fi aprinse mii de lumânări în memoria victimelor ocupaţie, anunta arena.md.
 
Totodată, Consiliul Unirii a anunţat o acţiune de comemorare. La sediul Ambasadei României de la Chişinău va avea loc cu începere la ora 19.00 Drumul Luminii şi al Memoriei, care va include un marș de torţe şi lumânări în cinstea apărătorilor etniei românești. Consiliul Unirii este format din mai multe organizaţii care militează pentru unirea Republicii Moldova cu România.
 
De asemenea, Liga Tineretului Rus şi Partidul Patrioţii Moldovei vor marca ziua de 16 mai. Grupurile au anunţat că vor organiza acţiuni de aniversare, dar nu de comemorare. Astfel, la ora 18.00, în faţa Ambasadei Ruse la Chişinău va avea loc Festivalul Prieteniei Popoarelor, cu genericul "intrarea statului moldovenesc în Imperiul Rus."
 
Aripa tânără a Partidului Socialiştilor - Garda Tânără va organiza la ora 11.00 o acţiune de protest împotriva deciziei primarului capitalei de a declara ziua de 16 Mai drept Zi de Doliu.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sportivii de la Clubul Sportiv Real Taekwondo Team din Botoșani, premiați la Cupa României la Taekwondo WT! FOTO

Marţi, 21 Noiembrie 2017
353

În perioada 17-18 noiembrie 2017 s-a desfășurat, în incinta Sălii Polivalente din municipiul Brașov, Competiția Națională Cupa României la Taekwondo WT pentru copii, juni...

OFICIAL: DNA a pus sechestru pe toata averea lui Dragnea, pentru a recupera 127 milioane de lei!

Marţi, 21 Noiembrie 2017
625

DNA a anuntat oficial, marti seara, ca a pus sechestru pe toata averea lui Liviu Dragnea, pentru a recupera prejudiciul de 127 de milioane de lei din dosarul Tel Drum.Un comunicat al procurorilor ...

Patru elevi botoşăneni au participat la un concurs naţional de matematică-fizică

Marţi, 21 Noiembrie 2017
511

În perioada 17– 19 noiembrie 2017, la Bacău, s-a desfășurat Concursul Național de matematică-fizică ”Vrânceanu-Procopiu”.”Vrânceanu-Procopiu” ...