VIDEO - Un botoșănean, câștigătorul Marelui Premiu la Concursul Internațional de Pian din Maroc!

Aflat sub înaltul patronaj al Prințesei Lalla Meryem a Marocului, Concursul Internațional de Pian este organizat de Asociația "Les Amitiés Musicales", cu sprijinul Académie du Royaume du Maroc. 

VIDEO - Un botoșănean, câștigătorul Marelui Premiu la Concursul Internațional de Pian din Maroc!

Un botoșănean a câștigat Marele Premiu al celui de-al 13-lea Concurs Internațional de Pian, organizat de Academia Regatului Maroc la finalul unei competiții de nivel înalt. Pianistul Jeffery Macsim, născut în Botoșani, a fost distins cu Premiul I pentru virtuozitate. Fost elev al Liceului de Artă "Ștefan Luchian" din Botoșani, Jeffery Macsim este astăzi student în anul II la The Royal Academy of Music  din Londra. 

Cel de-al doilea premiu pentru virtuozitate i-a revenit lui Cuevas Riffo Marco Antonio din Chile, în timp ce Kliavina Alena din Rusia și Clavora Braulin Marco din Italia au fost pe locul trei. 

Ghizlane Hamadi, președintele Asociației "Les Amitiés musicales", inițiatorul concursului, a declarat că această competiție este o oportunitate pentru tinerii artiști de a se dezvolta și de a progresa prin oferirea de programe variate. La acest eveniment artistic au participat aproape o sută de participanți de 25 de naționalități. 

Categoria "virtuozitate" permite tinerilor muzicieni deja experimentați să-și exprime talentul pe teritoriul marocan, astfel încât cei mai tineri să poată visa să fie acolo într-o zi. Mai mult, pianiștii în devenire au petrecut o săptămână foarte intensă de pian (de la 1 la 8 noiembrie), în timpul căreia concursul a fost urmărit de un juriu pretențios și de o audiență interesată de muzică. 

Competiția reprezintă una dintre cele mai importante concursuri internaționale de pian și are numeroși pianiști cu vârste cuprinse între 10 și 32 de ani reprezentând țări diferite. Juriul este format din pianiști și muzicieni de diferite naționalități de renume internațional. Ceremonia a fost marcată de prezența ministrului Culturii și Comunicațiilor, Mohamed Laaraj, președintele Consiliului Național al Drepturilor Omului (CNDH), Driss El Yazami, și directorul Institutul Francez de Rabat, Muriel Augry-Merlino.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
388

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
686

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
193

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...