Trupa Icarus aduce la Botoşani Trofeul Festivalului International de Folk de la Târgu Jiu!

Trupa Icarus aduce la Botoşani Trofeul Festivalului International de Folk de la Târgu Jiu!
Trupa Icarus, alcatuita din Andrei Cicioc si Bogdan Pinghireac, din Saveni, a obtinut Trofeul Festivalului International de Folk si Balada Poarta Sarutului Targu Jiu.

Festivalul are un juriu exigent, format din importante personalitati ale lumii culturale nationale, precum Doru Stanculescu (cantautor), Dinu Olarasu (cantautor), Emeric Imre (cantautor), Adrian Ivanitchi (cantautor), Teodora Ionescu (redactor media), Clara Margineanu (poet), Ianis Garbaciu (sociolog si director al festivalului), cat si actori, poeti, muzicieni, evenimentul fiind cotat ca festival etalon printre festivalurile de gen din tara.
 
Andrei Cicioc si Bogdan Pinghireac au prezentat in concurs doua compozitii proprii (muzica si text): "Norocul" (fiind si in premiera) si "Un alt timp", reusind sa obtina trofeul festivalului.

Andrei Cicioc, proaspat absolvent al Facultatii de Inginerie Alimentara din Suceava, actualmente masterand al Facultatii de Stiinte Economice din acelaşi oraş, este cantautorul trupei. Bogdan Pinghireac studiaza la Unitatea de Subofiteri de la Campina, ocupandu-se de solistica trupei, dar se mai implica in activitatile culturale ale unitatii. 


 
Trupa Icarus a obtinut numeroase premii la toate festivalurile de gen din tara: Ploiesti, Alba-Iulia, Bistrita, Mioveni, Moeciu, Braila, Calarasi, Mizil, Calafat, Botosani.

"Multitudinea de concerte (peste 300) sustinute in aproximativ 4 ani certifica incadrarea lor in cea de-a patra generatie de folkisti a tarii de catre artistii Cenaclului Flacara", precizează Margareta Lebădă, de la Asociatia Judeteana de Muzica Folk Botosani.
 
Urmatoarele aparitii ale Trupei Icarus vor fi la Vlasinesti, pe 15 august, si la Colibita, pe 16 august.

"Veniti de la Festivalul Folk You din Vama Veche, unde au fost admisi in urma unor preselectii de 50 de artisti organizat de Jurnalul National, dupa o recreere bine meritata la Tabara Internationala de Muzica Folk Calfat, unde au fost alaturi de toata elita folkului, Icarus ne bucura de acest trofeu. Ei iubesc locurile si mai ales oamenii minunati cu care interactioneaza", a adăugat Margareta Lebădă. 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DOROHOI - 100 de ani de la Marea Unire

Miercuri, 18 Iulie 2018
189

1916-1917-1918 au fost printre cei mai dificili ani din istoria oraşului Dorohoi în contextul în care întreaga societate românească se confrunta cu nenumărate greutăţi cau...

Șofer căutat de Poliție: Nu a oprit mașina după ce a lovit, în viteză, o bătrână!

Miercuri, 18 Iulie 2018
437

Un apel la 112 anunța că un șofer a rănit o femeie, după care mașina și-a continuat drumul. Cea care a sunat, o femeie în vârstă de 70 de ani, din Cristești, a spus că autoturism...

Petre Daea: Condițiile meteorologice nefavorabile au generat pierderi extraordinare la culturile de rapiță

Miercuri, 18 Iulie 2018
183

Ministrul Agriculturii Petre Daea spune, într-un mesaj video postat miercuri pe Facebook, că fenomenele meteorologice nefavorabile și grindina au generat pierderi "extraordinare de producție" pent...