Trupa Icarus aduce la Botoşani Trofeul Festivalului International de Folk de la Târgu Jiu!

Trupa Icarus aduce la Botoşani Trofeul Festivalului International de Folk de la Târgu Jiu!
Trupa Icarus, alcatuita din Andrei Cicioc si Bogdan Pinghireac, din Saveni, a obtinut Trofeul Festivalului International de Folk si Balada Poarta Sarutului Targu Jiu.

Festivalul are un juriu exigent, format din importante personalitati ale lumii culturale nationale, precum Doru Stanculescu (cantautor), Dinu Olarasu (cantautor), Emeric Imre (cantautor), Adrian Ivanitchi (cantautor), Teodora Ionescu (redactor media), Clara Margineanu (poet), Ianis Garbaciu (sociolog si director al festivalului), cat si actori, poeti, muzicieni, evenimentul fiind cotat ca festival etalon printre festivalurile de gen din tara.
 
Andrei Cicioc si Bogdan Pinghireac au prezentat in concurs doua compozitii proprii (muzica si text): "Norocul" (fiind si in premiera) si "Un alt timp", reusind sa obtina trofeul festivalului.

Andrei Cicioc, proaspat absolvent al Facultatii de Inginerie Alimentara din Suceava, actualmente masterand al Facultatii de Stiinte Economice din acelaşi oraş, este cantautorul trupei. Bogdan Pinghireac studiaza la Unitatea de Subofiteri de la Campina, ocupandu-se de solistica trupei, dar se mai implica in activitatile culturale ale unitatii. 


 
Trupa Icarus a obtinut numeroase premii la toate festivalurile de gen din tara: Ploiesti, Alba-Iulia, Bistrita, Mioveni, Moeciu, Braila, Calarasi, Mizil, Calafat, Botosani.

"Multitudinea de concerte (peste 300) sustinute in aproximativ 4 ani certifica incadrarea lor in cea de-a patra generatie de folkisti a tarii de catre artistii Cenaclului Flacara", precizează Margareta Lebădă, de la Asociatia Judeteana de Muzica Folk Botosani.
 
Urmatoarele aparitii ale Trupei Icarus vor fi la Vlasinesti, pe 15 august, si la Colibita, pe 16 august.

"Veniti de la Festivalul Folk You din Vama Veche, unde au fost admisi in urma unor preselectii de 50 de artisti organizat de Jurnalul National, dupa o recreere bine meritata la Tabara Internationala de Muzica Folk Calfat, unde au fost alaturi de toata elita folkului, Icarus ne bucura de acest trofeu. Ei iubesc locurile si mai ales oamenii minunati cu care interactioneaza", a adăugat Margareta Lebădă. 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Procesiune cu Sfinte Moaşte şi hrană caldă pentru 800 de săraci la Hramul Bisericii Vovidenia!

astăzi, 11:20
82

Sărbătoarea Hramului Bisericii Vovidenia din acest an va oferi creştinilor trei zile de rugăciune, bucurie şi milostenie. În acest an, programul liturgic debutează duminică, 19 noiembrie,...

Atenţie, şoferi! Poliţia Română recomandă: Circulaţi cu atenţie sporită, pe vreme rea!

astăzi, 11:15
131

Chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o vitez...

Perioadă dificilă pentru botoşăneanul Florin Andone. Acesta şi-a spus oful într-un interviu acordat presei spaniole

astăzi, 10:09
191

 Botosaneanul Florin Andone a acordat un interviu în cotidianul spaniol AS în care recunoaște că regretă decizia de a rămâne la Deportivo la Coru&nti...