Trupa Icarus aduce la Botoşani Trofeul Festivalului International de Folk de la Târgu Jiu!

Trupa Icarus aduce la Botoşani Trofeul Festivalului International de Folk de la Târgu Jiu!
Trupa Icarus, alcatuita din Andrei Cicioc si Bogdan Pinghireac, din Saveni, a obtinut Trofeul Festivalului International de Folk si Balada Poarta Sarutului Targu Jiu.

Festivalul are un juriu exigent, format din importante personalitati ale lumii culturale nationale, precum Doru Stanculescu (cantautor), Dinu Olarasu (cantautor), Emeric Imre (cantautor), Adrian Ivanitchi (cantautor), Teodora Ionescu (redactor media), Clara Margineanu (poet), Ianis Garbaciu (sociolog si director al festivalului), cat si actori, poeti, muzicieni, evenimentul fiind cotat ca festival etalon printre festivalurile de gen din tara.
 
Andrei Cicioc si Bogdan Pinghireac au prezentat in concurs doua compozitii proprii (muzica si text): "Norocul" (fiind si in premiera) si "Un alt timp", reusind sa obtina trofeul festivalului.

Andrei Cicioc, proaspat absolvent al Facultatii de Inginerie Alimentara din Suceava, actualmente masterand al Facultatii de Stiinte Economice din acelaşi oraş, este cantautorul trupei. Bogdan Pinghireac studiaza la Unitatea de Subofiteri de la Campina, ocupandu-se de solistica trupei, dar se mai implica in activitatile culturale ale unitatii. 


 
Trupa Icarus a obtinut numeroase premii la toate festivalurile de gen din tara: Ploiesti, Alba-Iulia, Bistrita, Mioveni, Moeciu, Braila, Calarasi, Mizil, Calafat, Botosani.

"Multitudinea de concerte (peste 300) sustinute in aproximativ 4 ani certifica incadrarea lor in cea de-a patra generatie de folkisti a tarii de catre artistii Cenaclului Flacara", precizează Margareta Lebădă, de la Asociatia Judeteana de Muzica Folk Botosani.
 
Urmatoarele aparitii ale Trupei Icarus vor fi la Vlasinesti, pe 15 august, si la Colibita, pe 16 august.

"Veniti de la Festivalul Folk You din Vama Veche, unde au fost admisi in urma unor preselectii de 50 de artisti organizat de Jurnalul National, dupa o recreere bine meritata la Tabara Internationala de Muzica Folk Calfat, unde au fost alaturi de toata elita folkului, Icarus ne bucura de acest trofeu. Ei iubesc locurile si mai ales oamenii minunati cu care interactioneaza", a adăugat Margareta Lebădă.



 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
178

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
128

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...

Doctorița cu 290 de luări de mită de la bolnavi de cancer, oprită de judecători să lucreze la stat, dar lăsată să lucreze la privat

astăzi, 09:16
179

Anca Ababneh Dumitrovici a recunoscut că a primit mită de 280 de ori în mai puțin de o lună. Avocații săi au susținut că nu a putut să refuze banii și cadourile primite de la bolnavi p...