Recital extraordinar Adrian Naidin la Botoșani, în cadrul Zilelor Eminescu!

Recital extraordinar Adrian Naidin la Botoșani, în cadrul Zilelor Eminescu!

Fundația Culturală "Hyperion - C.B." Botoșani, cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoșani, Consiliului Local Botoșani și al Uniunii Scriitorilor din România, invită publicul iubitor de cultură la Recitalul extraordinar Adrian Naidin.

Recitalul va avea loc în cadrul Galei de decernare a Premiului Național de Poezie "Mihai Eminescu" pe anul 2018. Evenimentul va avea loc pe 15 ianuarie 2019, ora 17.00, în sala Teatrului "Mihai Eminescu" Botoșani (incinta Casei de Cultură a Tineretului). Intrarea este liberă.  

Născut pe 23 aprilie 1974, la Cluj, Adrian Naidin a urmat cursurile Liceului de Muzică „Sigismund Toduță”, la clasa profesoarei Gabriela Todor, care a jucat un rol important în formarea lui ca violoncelist. A absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, secția Violoncel și Muzică de Cameră. A studiat în particular cu Mischa Maisky, cel supranumit „Paganini al violoncelului”. A debutat în 1998, ca artist instrumentist la Opera din Cluj Napoca. În 2001 a devenit membru al Orchestrei Naționale Radio din București. În perioada 2000 – 2003 a fost colaborator la Teatrul Național din București pentru muzică de teatru.

În perioada 2009-2010, a susținut, alături de Damian Drăghici, o serie de concerte de jazz cu influențe românești, „Painting With Music”. Concertele constau în improvizații după tablourile marilor pictori români. Evenimentele au avut loc la București (2009), la Milano (Italia, 2010) și la Viena (Austria, 2010). Adrian a cântat la violoncel, la caval, precum și cu vocea. În 2010, a susținut la Sala Radio, un concert cu compoziții propri, intitulat „Let’s Vibe”. A avut alături de el Orchestra Națională Radio, dirijor Jin Wang, și pe solistul Alexandru Tomescu (vioară). Adrian Naidin a cântat la violoncel acustic și electric și cu vocea. În 2012, a colaborat cu muzicianul american Moby și pianistul român Raul Kusak pentru coloana sonoră a filmului „The Necesary Death of Charlie Countryman”. În 2016, a cântat în deschiderea concertului susținut de muzicianul cubanez de jazz Roberto Fonseca. La bis, Adrian Naidin a cântat alături de Vali Boghean Band și Roberto Fonseca Trio.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
304

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
517

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
152

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...