"Paşi spre euharistie" în Parohia "Sfântul Ioan Botezătorul" din Botoşani

"Paşi spre euharistie" în Parohia "Sfântul Ioan Botezătorul" din Botoşani
În perioada 28 februarie-30 martie 2014, Biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" din Botoşani a fost implicată în proiectul "Paşi spre euharistie". Acesta s-a derulat cu prilejul Anului omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii) şi al Anului comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni.

Copiii şi tinerii din Parohia "Sfântul Ioan Botezătorul" din Botoşani şi din şcolile partenere, implicate în grupa de cateheză a proiectului, au desfăşurat o serie de activităţi creative. Mai întâi s-au pregătit prin post şi rugăciune pentru Taina Spovedaniei şi a Sfintei Împărtăşanii. Apoi au pornit să arate dragoste celor din jur. "Tinerii au confecţionat felicitări şi mărţişoare, unele fiind vândute prin colectă în bani la sfârşitul Sfintei Liturghii. Ei au făcut pachete pentru cazurile sociale din parohie, au cântat şi au încântat inimile celor învăluiţi de lipsuri şi singurătatea bătrâneţii. De asemenea, au învăţat şi au pregătit reţete de post, au degustat şi au mers la nevoiaşii din parohie", a relatat pr. paroh Petru Fercal.

Copiii şi tinerii au participat la Sfânta Liturghie, unde au oferit răspunsurile liturgice, au aflat noi învăţături prin catehezele ţinute despre post, au făcut cunoştinţă cu bătrânii şi cazurile sociale din parohie şi au participat la cursurile de muzică psaltică. Activităţile proiectului s-au desfăşurat sub coordonarea părintelui paroh Petru Fercal, alături de prof. Iuliana Magdalena Enache de la Şcoala Gimnazială Numărul 10, de prof. Rozalia Groza de la Şcoala Gimnazială Numărul 11, de prof. Nicoleta Herţanu de la Colegiul Naţional "A.T. Laurian" şi de prof. Mariana-Marcela Fortoeş de la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" din Botoşani.

"O să-mi aduc aminte cu drag, cât de frumoasă este recunoştinţa. Am zărit-o într-o lacrimă, într-un surâs, într-un mulţumesc, şi mi-a zâmbit şi mie sufletul. Sunt mândră că am reuşit să ofer un mic ajutor aproapelui", a spus eleva Ioana Bârlădeanu.

"Trăirile care ne-au încercat pe durata activităţilor desfăşurate nu pot fi descrise, povestite sau înţelese. Această experienţă a adus la cunoştinţa noastră despre suferinţa celor din jur, dar, totodată, ne-a făcut să apreciem tot mai mult ceea ce avem", a declarat prof. Mariana Marcela Fortoeş. (Ziarul Lumina)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

"Binecuvântată fii, închisoare!", un film despre credință și supraviețuire!

Duminică, 24 Iunie 2018
56

"Binecuvântată fii, închisoare!" - o poveste reala, plina de durere si de credinta. Cartea, lucrare autobiografica, a fost scrisa de romanca Nicole Valery Grossu, in limba ...

Mii de romani scandeaza impotriva PSD si a lui Liviu Dragnea! VIDEO

Duminică, 24 Iunie 2018
387

Mii de romani din tara si din strainatate au iesit din nou, duminica, in strada, impotriva incercarilor PSD de a-l salva pe Liviu Dragnea, prin modificarea majora a legislatiei penale prin ordonanta d...

Statul va putea să oblige unele companii să lucreze pentru Armată, să rechiziționeze bunuri și să scoată persoane la muncă!

Duminică, 24 Iunie 2018
311

"În urma testării mecanismelor de punere în aplicare a măsurilor excepționale corespunzătoare stărilor de urgență și de asediu, în cadrul exercițiilor NATO de managemen...