"Paradise Valley", noua producție marca Lykos Film. "Îmi pare nespus de rău că încă nu am reușit să aducem echipele de filmare la Botoșani!"

"Paradise Valley", noua producție marca Lykos Film. "Îmi pare nespus de rău că încă nu am reușit să aducem echipele de filmare la Botoșani!"

S-au încheiat filmările lungmetrajului "Paradise Valley", scris de Ieva Lykos, originară din Botoșani, și scenarista americană Dena McKinnon, regizat de italianul Carlo Fusco.

Guvernul american decide să redeschidă o centrală nucleară în Italia pentru prelucrarea și îmbogățirea uraniului. În timpul transportului ilegal de materiale, camionul explodează provocând multe victime.

Acesta este începutul filmului de lungmetraj produs de societatea de producție cu sediul în Botoșani - Lykos Film, înființată de Ieva Lykos, Carlo Fusco și Georgiana Lichiardopol, în colaborare cu Arifa Film, o companie de producție din Italia, și cu Montepiano USA. Thriller-ul a fost turnat în limba engleză, în sudul Italiei și la Roma.

În mare parte, povestea acestei conspirații guvernamentale se desfășoară în interiorul unui buncăr, unde sunt ascunse cele cinci personaje principale ale filmului (două cupluri și un copil). În interiorul buncărului, recreat de două ori în vile diferite, personajele vor trăi momente de tensiune, din care reies aspecte psihologice și dinamici relaționale dificile în lupta pentru supraviețuire.

"Paradise Valley" are o distribuție internațională de excepție, începand cu Ieva Lykos, actriță și scenaristă a filmului, pe care am văzut-o deja pe marile ecrane jucând ca protagonistă alături de Bruce Davison (X-men), Daryl Hannah (Kill Bill), Tom Sizemore (Salvați soldatul Ryan), Hal Yamanouchi (Volverine) și Maia Morgenstern (Patimile lui Hristos); actorul american Ralph Guzzo, care a jucat alaturi de Al Pacino în "Salome", actorul italian Gianni Alvino și italo-americanul John Petrizzi. Mai mult decât atât, merită menționat faptul că în acest film este prezentă și opera make-up artistului și maestru în efecte speciale, Vittorio Sodano, de două ori nominalizat la Oscar, pentru „Apocalypto“ (2006),de Mel Gibson și pentru „Il Divo“ (2008), de Paolo Sorrentino.

"Acest film putea fi realizat oriunde în lume, dar s-a decis să îl turnăm în Italia deoarece am avut mai multe avantaje, iar în Romania este foarte greu de accesat fonduri și investitori privați. Este un mare păcat că exista mereu obstacole în ceea ce privește producția cinematografică pe teritoriul românesc. Este important să oferim o vitrină de promovare internațională Romaniei, căreia nu îi lipseste nimic din punct de vedere al peisajului. Filmul va fi lansat în sălile cinematografice în această toamnă și va trece dincolo de frontierele europene datorită unei distribuții internaționale”, a spus regizorul Carlo Fusco.

Societatea din Botoșani Lykos Film este deja la al doilea film internațional, documentarul “The Bandit Giuliano” fiind deja prezentat la Festivalul din Berlin, anul trecut, și vândut în întreaga lume.

"Este important pentru mine să pot oferi prestigiu în lume orașului și țării mele natale și îmi pare nespus de rău că încă nu am reușit să aducem echipele de filmare la Botoșani. De obicei scriu scenarii care pot fi modificate cu ușurință în ceea ce privește alegerea locațiilor.

Ori de câte ori avem de produs un film, mă gândesc mai întâi  dacă există posibilitatea de a-l turna la noi acasă, însă investitorii străini des preferă să-l realizeze pe teritoriul lor național. Carlo iubește atât de mult România încât și-a angajat directorul de fotografie preferat, Ovidiu Teodor Marginean, cu care a turnat în trecut alte două filme. Era nemaipomenit să pot vorbi româneste pe platou, acolo unde se vorbea doar italiană și engleză“, a spus actrița Ieva Lykos. 



Citeste si IEVA LYKOS: "Publicul românesc nu ar accepta un film cu un chinez care locuiește în Vorona sau cu un șef de bancă african la Botoșani interpretat de Morgan Freeman"

THE SLIDER, un film cu Ieva Lykos, despre suferința care încătușează! FOTO, VIDEO





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
280

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
332

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
455

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...