"După 30 de ani", la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani, cu Ioan Zobu!

"După 30 de ani", la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani, cu Ioan Zobu!
Muzeul Judeţean Botoşani găzduieşte în perioada 11 – 31 martie 2018, în spaţiul Galeriilor de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani, expoziţia personală de sculptură în lemn "După 30 de ani", cu lucrări semnate de Ioan ZOBU.
 
Originar din  Botoșani, absolvent al Școlii Populre de Artă - secția sculptură (în anul 1978), artistul participă în perioada 1974-1984 la multe expoziții de grup și personale, apoi timp de 30 de ani creează numeroase lucrări în lemn, fără însă a le expune.
 
Anul 2018 reprezintă o revenire în forță a sculptorului, pentru cei ce apreciază sculptura în lemn, artistul începând anul 2018 cu două expoziții personale : la Ateneul din Iași, în perioada 8-31 ianuarie și la Galeria Traian din Iași, între 1-28 februarie.
 
Creațiile sale sunt strâns legate de anumite momente din viață, fiecare lucrare în parte a apărut când a vrut ea și a cuprins cât a putut de bine o părticică din vibrația ce l-a tulburat pe artist, căpătând forma și fața momentului respectiv. Cu teme diferite, fiecare lucrare are un mesaj izvorât din frumusețea și sensibilitatea gândurilor celui care le-a creat.
 
Vernisajul va avea loc duminică, 11 martie 2018, ora 12, la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani (Str. Piaţa Revoluţiei nr. 13, telefon 0231/514197).

Prezintă: istoricul Gheorghe MEDIAN şi muzeograful Ana-Elisabata COŞEREANU.

Program de vizitare:  zilnic  9 – 17
 
Intrare gratuită.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
201

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
316

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
118

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...