"ARTISTII PENTRU ARTISTI" la Teatrul Vasilache Botosani!

"ARTISTII PENTRU ARTISTI" la Teatrul Vasilache Botosani!
Cu prilejul Zilei Internationale a Teatrului, actorii Teatrului pentru Copii si Tineret Vasilache Botosani invita copiii duminica, alaturi de parinti sau bunici, la spectacolul "Tigrisorul Pietrek", de Maria Baciu, in cadrul unei nobile actiuni initiata de UNITER pentru a veni in sprijinul artistilor varstnici - ARTISTII PENTRU ARTISTI!

"Initiata si organizata din anul 2002, Campania Nationala "Artistii pentru artisti este un stimulator al solidaritatii de breasla, un resort financiar pentru artistii varstnici cu probleme de existenta si un semnal pentru public şi autoritati in legatura cu situatia acestora si demnitatea lor", mentioneaza presedintele UNITER, actorul Ion Caramitru.

Campania Artistii pentru artisti este evenimentul national de Ziua Mondială a Teatrului, la care participa aproape institutiile teatrale din tara.

Membru al Senatului UNITER, directorul Teatrului pentru Copii si Tineret Vasilache Botosani, actorul Marius Rogojinschi, a precizat: "Din anul 2004, Teatrul "Vasilache" a participat la aceasta campanie raspunzand invitatiei adresata de Uniunea  Teatrala din Romania (UNITER). In fiecare an am jucat cate un spectacol. Anul acesta am programat  duminica, 28 martie, la orele 11.00 si 12.30, piesa "Tigrisorul Pietrek", de Maria Baciu. In anul 2008, actorii pensionari cu probleme de sanatate de la Teatrul "Mihai Eminescu" si de la Teatrul "Vasilache "au  beneficiat  de sprijin financiar din fondurile Campaniei  Artisti pentru artisti".

"Cu ce ar semăna un tigru dacă nu ar mai avea dungi? Iată o întrebare la care veţi afla răspunsul venind la teatru. De ce să nu aibă tigrul dungi? Aflăm tot din povestea lui Pietrek. Sunteţi curajoşi încât să vă luptaţi cu un crocodil? Atunci ajutaţi-l şi pe tigrişorul din poveste să găsească curajul. Spectacolul este recomandat preşcolarilor şi şcolarilor, este cu păpuşi, iar durata este de 50 de minute. Scenariul a fost scris de Maria Baciu în 1995 si tot atunci a avut loc si premiera", precizeaza Mihaela Nistorica, director adjunct al Teatrului Vasilache.

Muzica din spectacol este compusa de Constantin Panaite.
Regia este semnata de Valentin Dobrescu, iar scenografia de Mihai Pastramagiu.


TIGRISORUL PIETREK, duminică, 28 martie 2010, orele 11.00 şi 12.30

DISTRIBUŢIA:
Pietrek: Aurica Dobrescu
Mama şi Zebra Mek: Mihaela Nistorică
Crocodilul şi Indianul: Valentin Ligi
Regele şi Soldatul: Florin Iftode
Maimuţa şi şarpele: Mihaela Ştempel

REZERVĂRI LA TELEFON
0756084651   /   0231.514353
ŞI LA ADRESA teatrulvasilache@yahoo.com
PREŢUL UNUI BILET DE INTRARE ESTE  5 LEI

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
166

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
251

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
112

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...