Primarul Cătălin Flutur: “Nici ministrul Culturii nu ne onorează cu prezenţa la Zilele Eminescu”

Primarul Cătălin Flutur: “Nici ministrul Culturii nu ne onorează cu prezenţa la Zilele Eminescu”

Primarul Municipiului Botoşani a taxat faptul că nici în acest an nu a ajuns la Botoşani, la Zilele Eminescu, vreun reprezentant al Ministerului Culturii.

Edilul a spus că ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, este “cea mai marcantă prezenţă” la Botoşani, pe 15 ianuarie, ambasadorul venind din proprie iniţiativă.

În cursul zilei de luni va ajunge la Botoşani un fost ministru al Economiei, Varujan Vosganian, dar în calitate de prim-vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor din România.

“I-am mulţumit domnului ambasador pentru surpriza deosebită pe care ne-a făcut-o astăzi şi am constatat că, cel puţin de când ştiu eu acest premiu, este cea mai marcantă prezenţă la manifestările noastre de ziua lui Eminescu. Din păcate, nici chiar ministrul Culturii nu ne onorează cu prezenţa la această manifestare. Dacă vorbim de cultură, de Ziua Naţională a Culturii Române, Botoşaniul este măcar pentru o zi Capitala Culturală a României şi dacă e, să îl aşteptăm pe ministrul Culturii, nu pe ministrul Economiei”, a afirmat primarul Cătălin Flutur. 

 

Spune-ne opinia ta