Şedinţă festivă de Consiliu Local cu prilejul Zilei Culturii Naţionale

Şedinţă festivă de Consiliu Local cu prilejul Zilei Culturii Naţionale

Ca în fiecare an, în data de 15 ianuarie consilierii muncipali se întrunesc în cadrul unei şedinţe festive pentru a aproba acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Botoşani laureatului Premiului Naţional de Poezie “Mihai Eminescu” pentru anul 2017.

Şedinţa de Consiliu Local a fost convocată luni, începând cu ora 09.30, fiind aşteptaţi să participe poeţi din întreaga ţară, dar şi de peste hotare.

Şapte poeţi sunt nominalizaţi în acest an la Premiul Naţional de Poezie-Opera Omnia, fiind vorba de Nichita Danilov, Ovidiu Genaru, Nora Iuga, Ioan Moldovan, Aurel Pantea, Marta Petreuşi Liviu Ioan Stoiciu.

Gala de decernare a premiului va avea loc luni, 15 ianuarie 2018, ora 17, în sala de spectacole a Teatrului „Mihai Eminescu” Botoşani de la Casa de Cultură a Tineretului Botoşani. 35.000 de lei va fi valoarea Premiului Naţional de Poezie.

În cadrul galei de decernare a Premiului Naţional de Poezie "Mihai Eminescu" pe anul 2017, NICU ALIFANTIS va susţine un recital extraordinar cu spectacolul Madam Mon Amour. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Botoşani şi Fundaţia Culturală "Hyperion-c.b." Botoşani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
761

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
245

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
202

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...