Jerbă depusă la statuia poetului Mihai Eminescu de către ambasadorul Marii Britanii - FOTO

Jerbă depusă la statuia poetului Mihai Eminescu de către ambasadorul Marii Britanii - FOTO

Unul dintre oaspeții prezenți pe 15 ianuarie la Botoșani, la Zilele Eminescu, este ambasadroul Marii Britanii la București, Paul Brummell.

Oficialul a participat la momentul de după ședința festivă de Consiliu Local, depunând o jerbă la statuia poetului Mihai Eminescu din fața Teatrului.

Ambasadorul Marii Britanii s-a arătat încântat că se află într-o zi atât de importantă la Botoșani, acesta urmând a ajunge și la Ipotești, iar de la ora 17.00 va participa la Gala de decernare a Premiului Național de Poezie "Mihai Eminescu". 

Paul Brummell vobește bine limba română și a spus că obișnuiește să citească poezii scrise de Mihai Eminescu. 

"Sărbătorim astăzi Ziua Culturii Naționale. Aș vrea să felicit pe toți românii pentru cultura deosebită, bineînțeles, Mihai Eminescu a fost un mare poet, a fost un simbol al culturii române, și este absolut potrivit să sărbătorim Ziua Culturii Naționale chiar aici, la Botoșani. A fost o onoare pentru mine să depun o coroană. Voi merge la Ipotești, la Casa Memorială Mihai Eminescu, vreau să văd Lacul de la Ipotești și poate să citesc și poemul Lacul acolo, pe mal, chiar dacă astăzi vremea nu este chiar de vară", a spus ambasadorul Marii Britanii. 



 

 

Spune-ne opinia ta