"Eminescu trăieşte prin noi"- tinerii Botoşanilor şi-au demonstrat mândria de a fi români într-o recitare publică- FOTO, VIDEO
BOTOSANI

Ziua Culturii Naţionale, dar mai ales împlinirea a 167 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, a prilejuit organizarea mai multor acţiuni dedicate Poetului. Una dintre acestea, lipsită de formalism dar plină de suflet, a avut loc la Muzeul Judeţean de Istorie Botoșani.

"Eminescu trăieşte prin noi"- tinerii Botoşanilor şi-au demonstrat mândria de a fi români într-o recitare publică- FOTO, VIDEO

În timp ce în sala Cinematografului Unirea din Botoșani se decernau Premiile Eminescu pentru Opera Prima şi Opera Omnia, la câteva sute de metri, în sala mare a Muzeului de Istorie, avea loc o altă manifestare dedicată lui Mihai Eminescu.

Asociaţia Scut Botoşănean a fost cea care a răspuns invitaţiei lansate în întreaga ţară de Asociaţia OINA, condusă de Mihai Tociu, şi a invitat botoşănenii să recite împreună din versurile lui Mihai Eminescu. La apel au răspuns câteva zeci de botoşăneni, majoritatea elevi de la Colegiul "A.T. Laurian" Botoșani, coordonaţi de prof. Coca Dorica, de la Liceul Pedagogic- prof. Cătălina Melniciuc şi de la Şcoala nr. 14- prof. Alina Cărăuşu, precum şi reprezentanţii Uniunii Vatra Românească, filiala Botoşani, condusă de prof. Paul Iordache, şi Asociaţia Iniţiative. Evenimentul a fost prezentat de actriţa Lidia Uja şi de Bogdan Cărăuşu, preşedintele Asociaţiei Scut Botoşănean.

La microfoanele împărţite în sală, participanţii au recitat în cor mai multe poezii eminesciene, însă, de departe, cu cea mai mare însufleţire au rostit "Scrisoarea III" şi "Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie". Ajutaţi de versurile care rulau de pe videoproiector pe un panou, cei mai mulţi dintre elevi şi-au luat foarte în serios misiunea, unii rostind pe de rost poeziile sau măcar mare parte din ele.

Acţiunea "Eminescu trăieşte prin noi" s-a desfăşurat concomitent în alte 12 oraşe din țară, iar Botoşanii se pot mândri cu cea mai mare prezenţă.

















 

 

Spune-ne opinia ta