PREMIERA: "Hai sa ne despartim!", sambata, la Teatrul Eminescu

PREMIERA: "Hai sa ne despartim!", sambata, la Teatrul Eminescu
Sambata, 16 februarie 2013, la ora 18.00, va avea loc premiera spectacolului "Hai sa ne despartim!", regia si coloana sonora Ion Sapdaru.

Decor si costume: Mihai Pastramagiu
Video designer: Eugen Ipate.

Distributia: Lidia Uja, Irina Mititelu, Andreea Motcu, Ella Nistor, Sorin Ciofu, Petrut Butuman, Gheorghe Frunza, Mihai Frunza, Volin Costin, Iona Cretescu, Bogdan Muncaciu, Valentin Popa, Alexandru Dobinciuc.
 
"Punctul de pornire al acestei piese a fost un site al unui cetatean german caruia i-a venit ideea sa infiinteze o agenție de despartiri. Inspiratia i-a venit de la flagelul vremurilor noastre – noncomunicabilitatea interumana. Asadar, individul merge la persoana vizata si o informeaza despre hotararea partenerului de a se desparti. Agentul "despartitor" incaseaza o suma pentru prestatie si afacerea merge perfect. Asta, in Germania – Rece, snoaba dar … civilizata.
 
Am incercat sa fac un exercitiu de imaginatie gandidu-ma ce s-ar intampla daca ar infiinta cineva o astfel de firma cu spatiul nostru balcanic. In spatiul unde temperamentul se rostogoleste neingradit, ca Voda prin loboda, unde vestea divortului sau a despartirii este un soc major. Vestea ca este lasat, parasit, abandonat declanseaza in partener o deflagratie emotiva de proportii.
 
Pe aceasta pista am pornit imaginand sapte despartiri spectaculoase, dar si comice.
 
Piesa este un studiu psihologic al temperamentului balcanic confruntat cu un eveniment extrem de dificil si care i se poate intampla oricui – despartire.
 
Despartirea este un pas firesc al omului care ajunge la capatul unui drum in viata lui. O hotarare curajoasa incarcata de o multitudine de probleme aparute in urma acesteia. In cele mai dese cazuri partenerul parasit nu doreste sa inchida capitolul respectiv si de aici … conflictul. Evident, cu toate implicatiile dramatice si hilare.
 
"Hai sa ne despartim!" este o comedie amara tesuta pe fundalul antagonismului vietii noastre moderne!", spune regizorul Ion Sapdaru.
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Desfășurare impresionantă de forțe la liceul din Trușești: Exercițiu de simulare a unui cutremur - FOTO

Miercuri, 19 Septembrie 2018
1214

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a desfăşurat miercuri, între orele 11.00 – 15.00, la Liceul "Demostene Botez" din ...

"Aniversarea" și "Bocitoarele vesele", în acest weekend la Teatrul Eminescu!

Miercuri, 19 Septembrie 2018
166

Sâmbătă, 22 septembrie, la ora 18.00, Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani a programat spectacolul cu trei nominalizări la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, în 2016: pentru cel m...

​Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul județean DJ 293 Dumeni - Havârna - FOTO

Miercuri, 19 Septembrie 2018
267

În cursul zilei de marți, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, a efectuat o vizită în teritoriu pentru a verifica lucrările recent finalizate și calitatea st...