Patriarhul României, prezent la proclamarea solemnă a canonizării Sfinţilor putneni!

Cuviosul Sila s-a născut în anul 1697 şi a intrat din copilărie în viaţa monahală la Schitul Orăşeni din Botoşani.

Patriarhul României, prezent la proclamarea solemnă a canonizării Sfinţilor putneni!

La Mănăstirea Putna va avea loc duminică, 14 mai, proclamarea solemnă a canonizării Sfinţilor putneni: Iacob Putneanul, Mitropolitul Moldovei, şi Cuvioşii Sila, Paisie şi Natan, eveniment la care va fi prezent Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât în şedinţa din 6-7 iunie 2016 canonizarea Sfântului Iacob Putneanul şi a ucenicilor săi, Cuvioşii Sila, Paisie şi Natan, vieţuitori la Putna şi Sihăstria Putnei, cu zilele de prăznuire de 15, respectiv 16 mai. Programul proclamării solemne a canonizării Sfinţilor putneni va începe la Mănăstirea Putna, de sâmbătă, 13 mai: la ora 13.00 – primirea delegaţiei oficiale de ierarhi, conduse de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României; ora 18.00 – ultimul Parastas pentru Mitropolitul Iacob Putneanul şi Cuvioşii Sila, Paisie şi Natan; ora 19.00 – Slujba Privegherii.
 
Sfintele moaşte ale Sfinţilor putneni vor fi aşezate pe o scenă special amenajată lângă Biserica Voievodală

Duminică, 14 mai, la ora 9.30, va începe, la Mănăstirea Putna, Sfânta Liturghie, săvârşită de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, şi ierarhii invitaţi, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi.

Împreună cu Sfântul Iacob, la Putna şi la Sihăstria Putnei au vieţuit Sfinţii Cuvioşi Sila, Paisie şi Natan.

Cuviosul Sila s-a născut în anul 1697 şi a intrat din copilărie în viaţa monahală la Schitul Orăşeni din Botoşani. În jurul anului 1714, Cuviosul Sila a venit la Sihăstria Putnei. În 1753, Sfântul Iacob Putneanul l-a rânduit să poarte de grijă părinţilor sihaştri de aici, ascultare pe care a împlinit-o până în 1781. Simţind că se apropie de trecerea din această viaţă, s-a retras şi a mai trăit în această lume doi ani, întru răbdarea neputinţelor trupului şi în rugăciune cu smerenie şi cu mulţumire. Pe 23 aprilie 1783, Cuviosul Sila şi-a dat sufletul în mâinile Mântuitorului Hristos, după o viaţă în care s-a străduit să Îl slujească întru totul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...