Patriarhul României, prezent la proclamarea solemnă a canonizării Sfinţilor putneni!

Cuviosul Sila s-a născut în anul 1697 şi a intrat din copilărie în viaţa monahală la Schitul Orăşeni din Botoşani.

Patriarhul României, prezent la proclamarea solemnă a canonizării Sfinţilor putneni!

La Mănăstirea Putna va avea loc duminică, 14 mai, proclamarea solemnă a canonizării Sfinţilor putneni: Iacob Putneanul, Mitropolitul Moldovei, şi Cuvioşii Sila, Paisie şi Natan, eveniment la care va fi prezent Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât în şedinţa din 6-7 iunie 2016 canonizarea Sfântului Iacob Putneanul şi a ucenicilor săi, Cuvioşii Sila, Paisie şi Natan, vieţuitori la Putna şi Sihăstria Putnei, cu zilele de prăznuire de 15, respectiv 16 mai. Programul proclamării solemne a canonizării Sfinţilor putneni va începe la Mănăstirea Putna, de sâmbătă, 13 mai: la ora 13.00 – primirea delegaţiei oficiale de ierarhi, conduse de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României; ora 18.00 – ultimul Parastas pentru Mitropolitul Iacob Putneanul şi Cuvioşii Sila, Paisie şi Natan; ora 19.00 – Slujba Privegherii.
 
Sfintele moaşte ale Sfinţilor putneni vor fi aşezate pe o scenă special amenajată lângă Biserica Voievodală

Duminică, 14 mai, la ora 9.30, va începe, la Mănăstirea Putna, Sfânta Liturghie, săvârşită de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, şi ierarhii invitaţi, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi.

Împreună cu Sfântul Iacob, la Putna şi la Sihăstria Putnei au vieţuit Sfinţii Cuvioşi Sila, Paisie şi Natan.

Cuviosul Sila s-a născut în anul 1697 şi a intrat din copilărie în viaţa monahală la Schitul Orăşeni din Botoşani. În jurul anului 1714, Cuviosul Sila a venit la Sihăstria Putnei. În 1753, Sfântul Iacob Putneanul l-a rânduit să poarte de grijă părinţilor sihaştri de aici, ascultare pe care a împlinit-o până în 1781. Simţind că se apropie de trecerea din această viaţă, s-a retras şi a mai trăit în această lume doi ani, întru răbdarea neputinţelor trupului şi în rugăciune cu smerenie şi cu mulţumire. Pe 23 aprilie 1783, Cuviosul Sila şi-a dat sufletul în mâinile Mântuitorului Hristos, după o viaţă în care s-a străduit să Îl slujească întru totul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Criză acută de electricieni în România, mulți plecați în străinătate. "Trebuie redeschise şcolile profesionale"

astăzi, 19:08
146

Sectorul energetic românesc se confruntă cu o criză acută de electricieni, după desfiinţarea şcolilor profesionale, existând pericolul ca, în situaţii dificile, să nu existe ...

Interlopul botoșănean considerat drept unul dintre cei mai periculoşi traficanţi de fiinţe umane a fost condamnat!

astăzi, 17:07
1658

Ioan Clămparu, considerat unul dintre cei mai periculoşi traficanţi de fiinţe umane, a fost condamnat luni de Tribunalul Alba la 25 de ani de închisoare şi o amendă de 50.000 de lei, &icir...

Guvernul vrea sa oblige prin lege privatii sa nu scada salariile dupa transferul contributiilor la angajat: "Statul are dreptul!"

astăzi, 16:28
210

Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a anuntat ca Guvernul intentioneaza sa dea o lege prin care sa oblige angajatorii privati sa pastreze un nivel al salariului brut.Misa a spus ca dupa ce contribut...