Mii de vizitatori, așteptați la Zilele Nordului de la Darabani

Mii de vizitatori, așteptați la Zilele Nordului de la Darabani
Printre atracțiile festivalului se numără inaugurarea Muzeului Nordului, reamenajarea Poienii celor Patru Stejari ai lui Ștefan cel Mare și tururi ghidate ale zonei. În cele trei seri de festival vor concerta 14 trupe din România, Republica Moldova și Ucraina.

Pregătirile pentru Zilele Nordului, festivalul Darabanilor, au intrat pe ultima sută de metri. Poiana celor Patru Stejari ai lui Ștefan cel Mare, monument istoric, este pregătită să primească din nou vizitatori așa cum se cuvine, Muzeul Nordului de la conacul Balș este gata de inaugurare, iar Poiana Teioasa așteaptă iubitorii muzicii la concertele ce se vor desfășura aici în fiecare seară de festival. De vineri și până duminică, la Darabani, județul Botoșani, se desfășoară prima ediție a festivalului Zilele Nordului!

Pentru prima zi de festival, organizatorii au pregătit șapte expoziții de fotografie (la Primărie, Casa de Cultură, biblioteca orășenească și terasa Koket), două ateliere creative pentru elevi (la liceul Cantemir) și cinci concerte în Poiana Teioasa: Pretty Visitors, The Brad Pits, The Kryptonite Sparkes, Pinholes și Vița de Vie, urmate de o petrecere în clubul Subway cu Deejay DNC Liberty și DJ Lex.

Sâmbătă va fi cu siguranță ziua vedetă a festivalului, iar activitățile încep încă de dimineață, cu atelierele creative pentru elevi. La 9.30 va fi inaugurat Muzeul Nordului la Conacul Balș, iar la 11.00 va fi lansat volumul "Poeți botoșăneni de azi" de Victor Teișanu, în prezența literaților botoșăneni (în Sala mare a Primăriei din Darabani).

 Ziua continuă cu tururi ghidate ale Darabanilor și ale zonei, iar de la ora 14.00 are loc inaugurarea Poienii celor Patru Stejari ai lui Ștefan cel Mare, monument istoric, urmată deo petrecere câmpenească. 

De la ora 16.00, la Casa de cultură se va juca spectacolul de teatru "Zmeiada Spațială 2.0", iar de la 17.30 participanții sunt așteptați în Poiana Teioasa, unde vor concerta Xenon, Outstorm, Toy Machines, Paralela 47 și Mevv. Seara de sâmbătă se va încheia cu petrecerea din clubul Subway, cu DJ BCVSN și DJ Lex.

Ateliere creative se desfășoară și duminică, în timp ce Sala mare a Primăriei va găzdui, de la ora 11.00, dezbaterea "De la era egoului la era frăției" cu Nicolae R. Dărămuș. Participanții la festival pot merge și duminică în tururile ghidate (cu plecare la ora 12.00 din parcarea Casei de Cultură), iar de la ora 13.00 va avea loc vernisajul expoziției "Artă naivă" în Parcul central. "Hora de la Darabani" începe la ora 14.00 în Poiana Teioasa și va fi urmată de la ora 17.30 de concerte susținute de Inside, Basska, N.O.R. și Veriga. Festivalul se va încheia cu petrecerea finală din clubul Subway, unde vor mixa Le Minion și DJ Lex.

Tot programul festivalului poate fi consultat pe site-ul evenimentului, la www.zilelenordului.ro/program/.

Accesul la toate evenimentele festivalului este gratuit, cu excepția spectacolului de teatru (preț bilet: 10 lei) și a petrecerilor din Subway Club (preț intrare: 10 lei). Organizatorii asigură transportul gratuit între centru și Poiana Teioasa (cu plecări între orele 17 și 24).

Zilele Nordului este un festival de muzică, arte și călătorii găzduit la Darabani, pe colțul celor trei frontiere: România, Ucraina și Republica Moldova. Adunând laolaltă artiști și turiști din România, Basarabia și Bucovina de Nord, festivalul își propune să contribuie la revitalizarea urbană, socială și culturală a acestei regiuni și la promovarea ei în rândul românilor de pretutindeni. Festivalul este organizat de către Asociația Nord, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Darabani, fiind co-finanțat prin programul Tineret în Acțiune.

Parteneri: BCR, Pepsi, Stejar.Mai multe informații pe site-ul www.zilelenordului.ro
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veste mare! Angajații din Botoșani care vor beneficia de majorări salariale!

astăzi, 09:24
51

Este vorba despre specialiștii care lucrează în muzee și biblioteci, angajați care se regăsesc și în instituțiile de cultură din Botoșani.Astfel, din luna aprilie, angajații ...

(P) Ghidul complet pentru amenajarea unei bucătării noi

astăzi, 09:07
26

Amenajarea unei bucătării noi este un proiect plin de provocări și potențial creativ. Fie că te pregătești să construiești de la zero sau să renovezi complet, fiecare aspect al amenajării ...

Poliția din Vatra Dornei, în stare de alertă maximă: Bebeluș găsit mort într-o mașină de spălat!

astăzi, 09:00
318

Mama, în vârstă de 32 de ani, și-ar fi învelit copilul și ar fi încercat să-l ascundă. Tânăra născuse pe 14 martie, acasă, și nu apărea în evidențele med...