Managerul Filarmonicii Botoșani, evaluat de persoane alese de social-democrați. Apelul făcut de primarul Cătălin Flutur!

Managerul Filarmonicii Botoșani, evaluat de persoane alese de social-democrați. Apelul făcut de primarul Cătălin Flutur!

Constituirea comisiei de evaluare a activității managerului Filarmonicii Botoșani, Mihai Sârbu, și a comisiei de contestații, a declanșat un nou conflict între consilierii locali. 

Liberalii, prin vocea consilierului Eugen Țurcanu, au propus ca din comisia de evaluare să facă parte trei persoane, în timp ce social-democrații au propus ca din comisii să facă parte cinci persoane, respectiv doi reprezentanți ai Consiliului Local și trei specialiști în domeniu. 

Propunerile PSD pentru comisia de evaluare au fost consilierii locali Vasile Chiru și Daniela Vicol, și specialiștii în domeniu Liviu Buiuc, Marieta Baciu și David Marcian.

Primarul Cătălin Flutur a făcut un apel la respectarea legii.

"A merge în această proporție de doi cu trei este clar nu respectăm legea. Este clar că oricine poate contesta ulterior acest lucru, pentru că se spune clar în lege, o treime reprezentanți ai Consiliului Local și două treimi specialiști. Dacă vorbim de specialiști, să respectăm legea. Când este să vorbim despre specialiști eu am pregătit o listă serioasă, pentru că nu are voie să evalueze managerul o persoană care în ultimii doi ani a avut vreo relație contractuală cu Filarmonica, iar recomandarea este ca evaluarea să se facă tot de un manager", a precizat primarul Cătălin Flutur.

Printre specialiștii sugerați de primar că  ar putea face parte din comisia de evaluare a lui Sîrbu s-au numărat managerii Filarmonicilor din Bacău, Arad, Tg. Mureș, Brașov, Pitești, iar pentru comisia de contestații Dănuț Huțu, directorul Direcției de Cultură, și Dan Doboș, directorul Orchestrei Rapsozii Botoșanilor.

"Avem două mari probleme, proporția și cine va face această evaluare. Dacă o va face cineva care a plecat cu coada între picioare de la conducerea Filarmonicii nu poate fi obiectiv. Faceți ceva pentru oraș, pentru ca aceste instituții să fie conduse de oameni normali. Fac un apel la dvs. să fiți normali, asta este rugămintea mea și să respectați legea", a mai afirmat primarul Cătălin Flutur, care a amintit că în luna decembrie "oamenii ar trebui să fie mai buni".

Viceprimarul Cosmin Andrei a ținut să precizeze că toate persoanele propuse de PSD pentru a face parte din comisii îndeplinesc condițiile legale, amintindu-i primarului cum s-au comportat liberalii din vechiul legislativ, când au deținut majoritatea.

Votul pentru stabilirea comisiilor pentru evaluarea managerului Filarmonicii Botoșani a fost pe muchie de cuțit, social-democrații cerând o pauză întrucât le lipsea un consilier, fiind vorba de Ady Petrușcă, care a ajuns totuși la timp pentru ca proiectul de hotărâre propus de PSD să treacă.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Profesori cu note mari la titularizare rămaşi fără post

Joi, 14 Septembrie 2017
1314

Au obţinut o notă mare la concursul de titularizare, dar asta nu le-a asigurat şi un loc de muncă. Este cazul mai multor cadre didactice din judeţul Botoşani, care nu şi-au găsit posturi &icir...

Preşedintele Consiliului Judeţean, către primarii care vor să iasă din ADI: "Revizuiţi-vă poziţia!"

Joi, 14 Septembrie 2017
684

În cadrul unei ședințe a ADI Ecoproces de joi, în care s-a dezbătut regulamentul privind salubritatea, Costică Macaleți le-a cerut primarilor să se gândească foarte bine &icir...

Corecție financiară uriașă aplicată pentru investiția cu fonduri europene de la Spitalul Mavromati!

Joi, 14 Septembrie 2017
1068

Instituția a primit o corecție financiară uriașă la proiectul care s-a derulat la Spitalul Județean Mavromati cu fonduri europene, prin care s-a modernizat și reabilitat unitatea sanitară....