Lyceum 2014, festival de teatru cu doar patru licee în competiţie!

Lyceum 2014, festival de teatru cu doar patru licee în competiţie!
Casa de Cultură a Sindicatelor Botoşani, Primăria Municipiului Botoşani şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani organizează, în perioada 7-12 aprilie, Festivalul de Teatru "Lyceum", ediţia a XVIII-a.

Evenimentul are loc în cadrul Programului Naţional "Să ştii mai multe, să fii mai bun".

Conform afişului dat publicităţii de Casa de Cultura a Sindicatelor, în competiţie sunt înscrise 4 licee din municipiul Botoşani.

Astfel, marţi, 8 aprilie, de la ora 17.00, concursul este deschis de Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" Botoşani, cu spectacolul "Furtuna", de W. Shakespeare. Scenografia Silvia Răileanu şi Anca Gheorgheta. Regia artistică Silvia Răileanu.

Miercuri, 9 aprilie, de la ora 16.00, intră în competiţie Seminarul Liceal Ortodox "Sf. Gheorghe", cu spectacolul "Martiriul sfinţilor brâncoveni", o adaptare după Codruţ Dumitru Scurtu. Scenografia şi Regia artistică sunt semnate de Cezar Amitroaie.

Tot miercuri, de la ora 17.30, Liceul de Artă "Ştefan Luchian" va prezenta spectacolul "Voci în lumina orbitoare", de Matei Vişniec. Coodonatori: Bogdan Horga şi Lenuş teodora Moraru.

Joi, 10 aprilie, la ora 16.00 este programat Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", cu spectacolul "Să nu mă părăseşti", după Kazuo Ishiguro. Coordonatori: Gelu Râşca şi Lenuş Teodora Moraru.

Sâmbătă, 12 aprilie, de la ora 12.00, are loc Gala Laureaţilor, care va cuprinde şi un recital de muzică şi poezie susţinut de actorul Lucian Dragotă.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
273

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
476

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
141

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...