Lampioane tricolore la Botoşani şi în toată Țara

Lampioane tricolore la Botoşani şi în toată Țara
Filiala Botoșani a Platformei unioniste Acțiunea 2012 va lansa 27 de lampioane tricolore pentru a marca 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Evenimentul care va avea loc la Botoşani joi, 27 martie, ora 19:00, în Piața Revoluţiei, şi are drept obiectiv urgentarea realizării Unirii celor două state românești, pe fondul contextului internațional extrem de favorabil.

Evenimente similare vor avea loc concomitent în peste 40 de orașe românești de pe ambele maluri ale Prutului: Alba-Iulia, Arad, Pitești, Bacău,  Balti, Brăila, Bârlad, Brașov, Buzău, Călărași, Reșița, Cluj-Napoca, Chișinău, Galați, Giurgiu, Târgu-Jiu, Petroșani, Iași, Drobeta Turnu Severin, Târgu-Mureș, Nisporeni, Orhei, Balș, Ploiești, Zalău, Sibiu, Suceava, Târgoviște, Timișoara, Tulcea, Râmnicu-Vâlcea, Vaslui, Adjud, Aleșd, Craiova, Urziceni, Oradea, Bistrița, Petroșani, Piatra Neamț.

"Filiala Botoșani se alătură celorlalte orașe pentru a sărbători 96 de ani de la unirea Basarabiei cu țara mama. Astfel vom marca acest eveniment prin lansarea a 27 de lampioane tricolore. Sperăm că prin acest eveniment sa participe cât mai multi botoșăneni și sa fie alături de noi la realizarea acestui obiectiv important pentru toți românii-unirea Basarabiei cu România. Vreau să cred și să sper că suntem aproape de Unire", a declarat președintele filialei Botoșani, Cojocariu Alyus Eduard.

Comunicat de presă
Platforma unionistă Acțiunea 2012       


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
121

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
87

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
257

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...