Regulamentul de organizare a Concursului de creatie literara si arta plastica "Nicoară", ediţia a 17-a, 2014

Regulamentul de organizare a Concursului de creatie literara si arta plastica "Nicoară", ediţia a 17-a, 2014
Concursul de creatie literara si arta plastica  "Nicoară" este organizat de Fundatia Culturala "Nicoară" Botosani, in cadrul proiectului transfrontalier "În aceeaşi limbă", finantat parţial de Primăria Botoşani.

Concursul isi propune sa stimuleze actul de creatie in rindul elevilor claselor gimnaziale si liceale.
 
La concurs pot participa elevi din clasele V – XII care au preocupari literare si de arta plastica din Romania si Rep. Moldova. 
 
I. La sectiunea creatie literara vor fi transmise cel putin 5 poezii sau 3 proze scurte (schite, povestiri, nuvele, scenete), dactilografiate in 3 exemplare. Lucrarile vor fi semnate pe verso cu numele si prenumele autorului (virsta, clasa, scoala, cerc literar. Telefon, adresa).

II. La sectiunea arta plastica vor fi transmise cite 3 lucrari (desene, acuarele, ceracolor, guase, ulei, tus etc.). Lucrarile vor fi semnate pe verso cu numele autorilor si toate datele informative despre acestia

Sectiunea arta plastica se desfasoara pe doua domenii:

- desen,pictura
- grafica

Dimensiunea lucrarilor: categoria cl.V  -  VIII, format A3 sau pina la 50/40 cm

Precizam ca nu intra in concurs lucrarile care nu respecta dimensiunile indicate. Tematica si subiectele desenelor este la libera alegere a copiilor.

Participa la concurs numai lucrari de conceptie originala, gindite si executate de copii, fara interventii directe ale persoanelor mature. Nu intra in concurs desene tip reproducere opera arta.

Lucrarile (si cele literare si cele de arta plastica) vor fi transmise pina la data de 17 mai 2014 la adresele:

- Scoala Populara de Arta Botosani,bd.M.Eminescu,nr.50 (participantii din Romania)
- Redacţia săptămânalului "Literatura şi arta" Chişinău (participanţi din Rep.Moldova)

Un juriu format din personalitati ale culturii botosenene si basarabene va stabili laureaţii concursului. Vor fi acordate premii în bani şi diplome. Festivitatea de premiere – Memorialul "Mihai Eminescu" din Ipoteşti, Botoşani.

   
  

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
5

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
67

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
109

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...