La multi ani, DINU DIACONESCU!

La multi ani, DINU DIACONESCU!
Dinu Diaconescu s-a nascut pe 25 septembrie 1955, in Vaculesti, Botoşani. La 16 ani a plecat la Bucuresti, unde a urmat o scoala profesionala pana in 1974, an in care s-a intors in Moldova, urmatorii patru ani petrecandu-i in fabrica de sticla din Dorohoi, la sectorul productie.

Talentul si capacitatea conturarii artistice a sticlei l-au dus, in 1978, dupa anii de ucenicie, la studioul de creatie al fabricii, unde a activat pana in 1991.

Dupa 1991 merge pentru prima data in Franţa, unde munceste ca sticlar. In perioada 1993-1995 lucreaza la studioul de Francoise Cortese ca designer şi artist de sticlă si face vizite la Murano, in Italia, pentru documentaţie. Se intoarce in Romania, la Dorohoi, in 1995, un an activand alaturi de Ioan Nemtoi.  In 1998 este invitat in Franta, unde face demonstratii de arta a sticlei.

Lucrarile lui Dinu Diaconescu se gasesc in galerii din Bucuresti, lucrarile sale plecand in Germania, Franţa, Olanda, Brazilia, Italia, Japonia, Elveţia şi Statele Unite.

In prezent, Dinu Diaconescu locuieste, alaturi de sotie si fetita lor in varsta de 7 ani, in Franta, in orasul Paimpol, pe malul Marii Manecii, in Bretagne.

Stiri Botosani ii ureaza astazi artistului Dinu Diaconescu LA MULTI ANI, sanatate si impliniri artistice pe masura talentului sau!

Citeste aici un interviu cu Dinu Diaconescu!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
24

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
62

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
556

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...