La Mănăstirea Sihăstria Voronei va fi ridicată o nouă biserică

La Mănăstirea Sihăstria Voronei va fi ridicată o nouă biserică

   FOTO: Doxologia.ro

În istoria Mănăstirii Sihăstria Voronei, a cărei obşte îşi sărbătoreşte astăzi ocrotitorul, pe Sfântul Cuvios Onufrie, s-a mai scris ieri o filă. În prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a părintelui exarh Ioan Harpa, a părintelui protopop Lucian Leonte şi a părintelui stareţ Ghedeon Huţănaşu, a fost aşezată piatra de temelie a viitoarei biserici a aşezării monahale.

În după-amiaza zilei de ieri, 8 septembrie 2017, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan a sfinţit locul şi a pus piatra de temelie pentru viitoarea biserică a Mănăstirii Sihăstria Voronei, locaş de cult ce va avea două hramuri: Sfântul Cuvios Onufrie şi Duminica Tuturor Sfinţilor.

Noua biserică va fi construită la iniţiativa şi cu purtarea de grijă a părintelui stareţ Ghedeon Huţănaşu.

După slujba religioasă de sfinţire a apei şi a untdelemnului, cu care s-a sfinţit apoi piatra de temelie şi crucea pentru Sfântul Altar al noii biserici, au fost rostite alocuţiuni de părintele stareţ şi de IPS Mitropolit Teofan.

La final, credincioşii prezenţi au fost binecuvântaţi cu agheasmă şi au sărutat Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce, după care s-au închinat la racla cu moaştele Sfântului Onufrie. (Tudorel Rusu, Ziarul Lumina)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...