IPS Teofan va sluji, sâmbătă, la Capela "Duminica tuturor sfinţilor", de la Penitenciarul Botoșani

IPS Teofan va sluji, sâmbătă, la Capela "Duminica tuturor sfinţilor", de la Penitenciarul Botoșani
Anul acesta, ziua aniversară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, sărbătoarea Sfinţior Apostoli Petru şi Pavel, va fi marcată într-un mod deosebit în Penitenciarul Botoşani.

Astfel, în Capela "Duminica tuturor sfinţilor" din curtea unităţii va poposi sâmbătă, 29 iunie 2013, orele 17:00, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei care va binecuvânta lucrările de înfrumuseţare ce s-au săvârşit la această Biserică şi va oficia Slujba Vecerniei Mari cu prilejul Hramului acesteia.

De asemenea, programul dedicat hramului va continua şi în ziua de duminică, 30.06.2013, ora 09:30, cu slujba Sfintei Liturghii, ce va fi oficiată de preoţii de penitenciare din zona Moldovei.

Mai apoi, în ziua de luni, începând cu orele 16:00 se va oficia Slujba Sfântului Maslu cu un sobor de 15 preoţi.

La toate acestea se va adăuga bucuria aducerii timp de trei zile în Capela Penitenciarului a Raclei cu Moaştele Sfinţilor din Altarul Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

Cu această ocazie, Penitenciarul Botosani organizează în data de 29 iunie "Ziua porților deschise". Accesul vizitatorilor se va face în baza documentelor de identitate valabile (carte de identitate sau pașaport), începând cu ora 16:00.

Persoanelor vizitatoare le este interzis să introducă în penitenciar telefoane mobile sau aparate foto.

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă avertizare de la meteorologi: Vreme foarte rece, lapoviță și ninsoare în toată țara!

astăzi, 10:14
91

Meteorologii au emis, luni dimineata, o noua informare de precipitatii, mai ales sub forma de lapovita si ninsoare, polei si vreme deosebit de rece in toata tara. Informarea meteo este valabila pana m...

Șeful DRDP Iași: Asigurăm botoșănenii că vom depune toate eforturile inclusiv pentru modernizarea DN 29D Botoșani – Ștefănești!

astăzi, 09:59
65

Secția Drumuri Naționale Botoșani, din subordinea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, are în administrare o rețea de drumuri cu o lungime de 398,345 kilometri. ...

Accident rutier în fața Spitalului de Pediatrie Botoșani, chiar pe marcajul pietonal! FOTO

astăzi, 08:59
688

Accident rutier, la primele ore ale dimineții, chiar în fața unei unități medicale! Femeia, în vârstă de 43 de ani, traversa pe marcajul pietonal, luni dimineață, &i...