IPS Teofan va sluji, sâmbătă, la Capela "Duminica tuturor sfinţilor", de la Penitenciarul Botoșani

IPS Teofan va sluji, sâmbătă, la Capela "Duminica tuturor sfinţilor", de la Penitenciarul Botoșani
Anul acesta, ziua aniversară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, sărbătoarea Sfinţior Apostoli Petru şi Pavel, va fi marcată într-un mod deosebit în Penitenciarul Botoşani.

Astfel, în Capela "Duminica tuturor sfinţilor" din curtea unităţii va poposi sâmbătă, 29 iunie 2013, orele 17:00, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei care va binecuvânta lucrările de înfrumuseţare ce s-au săvârşit la această Biserică şi va oficia Slujba Vecerniei Mari cu prilejul Hramului acesteia.

De asemenea, programul dedicat hramului va continua şi în ziua de duminică, 30.06.2013, ora 09:30, cu slujba Sfintei Liturghii, ce va fi oficiată de preoţii de penitenciare din zona Moldovei.

Mai apoi, în ziua de luni, începând cu orele 16:00 se va oficia Slujba Sfântului Maslu cu un sobor de 15 preoţi.

La toate acestea se va adăuga bucuria aducerii timp de trei zile în Capela Penitenciarului a Raclei cu Moaştele Sfinţilor din Altarul Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

Cu această ocazie, Penitenciarul Botosani organizează în data de 29 iunie "Ziua porților deschise". Accesul vizitatorilor se va face în baza documentelor de identitate valabile (carte de identitate sau pașaport), începând cu ora 16:00.

Persoanelor vizitatoare le este interzis să introducă în penitenciar telefoane mobile sau aparate foto.

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rotaru: "Mai puține păduri tăiate ilegal în ultimile șase luni"

astăzi, 11:01
8

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat astăzi că în urma creșterii numărului de controale în domeniul forestier, tăierile ilegale de material lemnos s-au redus semnificativ.&Icir...

ISU Botoșani recrutează voluntari care să li se alăture pompierilor în misiuni!

astăzi, 10:46
48

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Nicolae Iorga" al Județului Botoșani derulează, în perioada 2 – 27 octombrie, o nouă campanie de recrutare a botoșănenilor care...

Prinși circulând cu peste 100 km pe oră, în localitate! Polițiștii botoșăneni trag noi semnale de alarmă!

astăzi, 09:44
189

Poliţiştii rutieri au depistat vineri, pe raza localităţii Iezer, comuna Hilişeu-Horia, un tânăr de 23 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 104 km/h...