IPS Teofan va sluji, sâmbătă, la Capela "Duminica tuturor sfinţilor", de la Penitenciarul Botoșani

IPS Teofan va sluji, sâmbătă, la Capela "Duminica tuturor sfinţilor", de la Penitenciarul Botoșani
Anul acesta, ziua aniversară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, sărbătoarea Sfinţior Apostoli Petru şi Pavel, va fi marcată într-un mod deosebit în Penitenciarul Botoşani.

Astfel, în Capela "Duminica tuturor sfinţilor" din curtea unităţii va poposi sâmbătă, 29 iunie 2013, orele 17:00, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei care va binecuvânta lucrările de înfrumuseţare ce s-au săvârşit la această Biserică şi va oficia Slujba Vecerniei Mari cu prilejul Hramului acesteia.

De asemenea, programul dedicat hramului va continua şi în ziua de duminică, 30.06.2013, ora 09:30, cu slujba Sfintei Liturghii, ce va fi oficiată de preoţii de penitenciare din zona Moldovei.

Mai apoi, în ziua de luni, începând cu orele 16:00 se va oficia Slujba Sfântului Maslu cu un sobor de 15 preoţi.

La toate acestea se va adăuga bucuria aducerii timp de trei zile în Capela Penitenciarului a Raclei cu Moaştele Sfinţilor din Altarul Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

Cu această ocazie, Penitenciarul Botosani organizează în data de 29 iunie "Ziua porților deschise". Accesul vizitatorilor se va face în baza documentelor de identitate valabile (carte de identitate sau pașaport), începând cu ora 16:00.

Persoanelor vizitatoare le este interzis să introducă în penitenciar telefoane mobile sau aparate foto.

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Remiză pentru FC Botoşani în al treilea amical al iernii

astăzi, 12:32
41

Elevii lui Costel Enache au obţinut un 2-2, după ce au deschis scorul şi apoi s-au văzut conduşi. Mircea Axente a marcat în minutul 21, însă Trijic a egalat în minutul 32....

Directorul de imagine al Uniunii Scriitorilor, despre incidentul de la Premiile Eminescu: "N-aș face niciodată așa ceva: să profit de buna credință a unei gazde pentru a face un scandal autopromoțional în casa gazdei"

astăzi, 12:30
164

Daniel Cristea-Enache, directorul de imagine al Uniunii Scriitorilor din România, a acceptat, într-o postare publică pe Facebook, faptul că poemul citit de Medeea Iancu pe scena Gal...

Inspectoratul Teritorial de Muncă, sesizat în cazul învăţătoarei care a provocat un accident rutier, fiind băută

astăzi, 11:53
401

Accidentul este considerat a fi şi unul de muncă, învăţătoarea, alături de colega care a fost rănită, îndreptându-se către locul de muncă când s-a produs evenimentul ...