IPS Teofan va sluji, sâmbătă, la Capela "Duminica tuturor sfinţilor", de la Penitenciarul Botoșani

IPS Teofan va sluji, sâmbătă, la Capela "Duminica tuturor sfinţilor", de la Penitenciarul Botoșani
Anul acesta, ziua aniversară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, sărbătoarea Sfinţior Apostoli Petru şi Pavel, va fi marcată într-un mod deosebit în Penitenciarul Botoşani.

Astfel, în Capela "Duminica tuturor sfinţilor" din curtea unităţii va poposi sâmbătă, 29 iunie 2013, orele 17:00, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei care va binecuvânta lucrările de înfrumuseţare ce s-au săvârşit la această Biserică şi va oficia Slujba Vecerniei Mari cu prilejul Hramului acesteia.

De asemenea, programul dedicat hramului va continua şi în ziua de duminică, 30.06.2013, ora 09:30, cu slujba Sfintei Liturghii, ce va fi oficiată de preoţii de penitenciare din zona Moldovei.

Mai apoi, în ziua de luni, începând cu orele 16:00 se va oficia Slujba Sfântului Maslu cu un sobor de 15 preoţi.

La toate acestea se va adăuga bucuria aducerii timp de trei zile în Capela Penitenciarului a Raclei cu Moaştele Sfinţilor din Altarul Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

Cu această ocazie, Penitenciarul Botosani organizează în data de 29 iunie "Ziua porților deschise". Accesul vizitatorilor se va face în baza documentelor de identitate valabile (carte de identitate sau pașaport), începând cu ora 16:00.

Persoanelor vizitatoare le este interzis să introducă în penitenciar telefoane mobile sau aparate foto.

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DOROHOI - 100 de ani de la Marea Unire

Miercuri, 18 Iulie 2018
190

1916-1917-1918 au fost printre cei mai dificili ani din istoria oraşului Dorohoi în contextul în care întreaga societate românească se confrunta cu nenumărate greutăţi cau...

Șofer căutat de Poliție: Nu a oprit mașina după ce a lovit, în viteză, o bătrână!

Miercuri, 18 Iulie 2018
437

Un apel la 112 anunța că un șofer a rănit o femeie, după care mașina și-a continuat drumul. Cea care a sunat, o femeie în vârstă de 70 de ani, din Cristești, a spus că autoturism...

Petre Daea: Condițiile meteorologice nefavorabile au generat pierderi extraordinare la culturile de rapiță

Miercuri, 18 Iulie 2018
184

Ministrul Agriculturii Petre Daea spune, într-un mesaj video postat miercuri pe Facebook, că fenomenele meteorologice nefavorabile și grindina au generat pierderi "extraordinare de producție" pent...