IPS Teofan va sluji, sâmbătă, la Capela "Duminica tuturor sfinţilor", de la Penitenciarul Botoșani

IPS Teofan va sluji, sâmbătă, la Capela "Duminica tuturor sfinţilor", de la Penitenciarul Botoșani
Anul acesta, ziua aniversară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, sărbătoarea Sfinţior Apostoli Petru şi Pavel, va fi marcată într-un mod deosebit în Penitenciarul Botoşani.

Astfel, în Capela "Duminica tuturor sfinţilor" din curtea unităţii va poposi sâmbătă, 29 iunie 2013, orele 17:00, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei care va binecuvânta lucrările de înfrumuseţare ce s-au săvârşit la această Biserică şi va oficia Slujba Vecerniei Mari cu prilejul Hramului acesteia.

De asemenea, programul dedicat hramului va continua şi în ziua de duminică, 30.06.2013, ora 09:30, cu slujba Sfintei Liturghii, ce va fi oficiată de preoţii de penitenciare din zona Moldovei.

Mai apoi, în ziua de luni, începând cu orele 16:00 se va oficia Slujba Sfântului Maslu cu un sobor de 15 preoţi.

La toate acestea se va adăuga bucuria aducerii timp de trei zile în Capela Penitenciarului a Raclei cu Moaştele Sfinţilor din Altarul Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

Cu această ocazie, Penitenciarul Botosani organizează în data de 29 iunie "Ziua porților deschise". Accesul vizitatorilor se va face în baza documentelor de identitate valabile (carte de identitate sau pașaport), începând cu ora 16:00.

Persoanelor vizitatoare le este interzis să introducă în penitenciar telefoane mobile sau aparate foto.

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

"Lumea mea depinde de noi". Apa nu este o sursă inepuizabilă! FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
184

Tema Săptămânii Educației Globale ne-a adus anul acesta înțelesuri ascunse în fiecare cuvânt. O dată în plus este subliniat faptul că nu este loc pentru egoism; tr...

ACS Poli Timişoara- FC Botoşani 1-1

Vineri, 17 Noiembrie 2017
571

FC Botoşani a terminat la egalitate, 1-1, partida disputată în deplasare la Timişoara. Gazdele au deschis scorul în minutul 23 prin Bîrnoi ce a primit o pasă excelentă de la Cre...

Şi-a bătut un vecin cu hârleţul şi a ajuns în faţa judecătorilor

Vineri, 17 Noiembrie 2017
324

Un bărbat a ajuns să fie trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru tentativă de omor, după ce a lovit un vecin cu un hârleţ. Potrivi...