Fetele de la Botoșani și o invitație muzicală: HAI LA BOTOȘANI! VIDEO

Fetele de la Botoșani și o invitație muzicală: HAI LA BOTOȘANI! VIDEO

Sunt tinere, frumoase, talentate și dornice să vorbească României despre ținutul mirific al Botoșanilor, supranumit deseori "leagănul geniilor".

Iustina Irimia, Lorena Dupu, Loredana Călin și Simona Mazăre sunt cele patru soliste de muzică populară care, împreună cu colaboratorii lor, au reușit să realizeze, prin inițiativă proprie și implicare pe măsură, un videoclip care fără îndoială că va străbate țara în lung și în lat.
 
"Ne-am unit glasurile, cu bucurie, într-un cântec, compus special în scopul promovării județului Botoșani prin intermediul muzicii populare.
Cântecul "Hai la Botoșani!" s-a materializat într-un videoclip pe măsură, conceput de Cosmin Tomoiagă. Botoșaniul este un ţinut ce poate fi numit, pe bună dreptate, „leagănul culturii românești”, dacă ne gândim la ilustrele personalități care s-au născut pe aceste meleaguri (M. Eminescu, G. Enescu, Șt. Luchian, N. Iorga ). Și nu doar datorită acestor nume Botoșaniul poate urca piedestalul turismului românesc, ci și prin cadrul natural, prin cel spiritual sau prin cel tradiţional! Acestea sunt premisele de la care am pornit atunci când am început a pune acest proiect în aplicare și ne dorim din suflet să aducă o contribuție semnificativă la nivel de promovare a județului nostru. Totodată, l-am şi denumit astfel, cântec de promovare, dar, în acelaşi timp, poate fi receptat şi ca o invitaţie în Botoșani pentru cei care încă nu au ajuns pe al nostru plai. În cea mai mare măsură, cântecul face trimiteri la cele patru personalităţi marcante, la locurile natale ale acestora, dar şi la minunatele mănăstiri existente, la meşterii buni şi iscusiți, la oamenii harnici, cinstiți, cu faţa senină şi mai ales la natura fermecătoare care îți dă povaţă în orice moment"
, este mesajul pe care îl transmit publicului Fetele de la Botoșani.

Filmările au avut loc la Casa Memorială "Mihai Eminescu" de la Ipoteşti, Lacul și codrii din Ipoteşti, Casa Memorială "George Enescu" de la Liveni, Casa Memorială "Ştefan Luchian" din Botosani, Casa Memorială "Nicolae Iorga" din Botoşani, la Prut, lângă orașul Ștefănesti, la Mănăstirea Sihăstria Voronei, acasă la meșterul popular Dănuţă Stan din satul Zăiceşti şi în atelierul de olărit al familiei Iacinschi din Botosani, precum şi în alte cadre naturale din județ.
 


Fetele de la Botoșani - HAI LA BOTOȘANI
Inginer de sunet: Iachim Didi
Aranjament muzical: Răzvan Mitoceanu 
Muzică: Simona Mazăre
Concepție video: Cosmin Tomoiagă
Text: Fetele din Botoșani


Citeste și IUSTINA IRIMIA: "România mea are zile bune și zile mai puțin bune, are zâmbete și lacrimi, are glas și, câteodată, tăcere" FOTO, VIDEO

LOREDANA CĂLIN: "Atâta timp cât există dragoste, nădejde în Dumnezeu, bun simţ, muncă şi responsabilitate în ceea ce faci, în interiorul nostru va exista mulţumire"

SIMONA MAZĂRE: Cândva a existat această cultură a valorii, când erau promovaţi doar artiştii foarte talentaţi!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
322

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
553

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
165

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...