Festivalul Tradițiilor Meșteșugărești Dorohoi 2017 a debutat în prezența oficialităților - FOTO

Festivalul Tradiţiilor Meşteşugăreşti a debutat vineri, 25 august 2017, la Dorohoi. Cea de-a V-a ediție va avea loc în perioada 25-27 august.

Festivalul Tradițiilor Meșteșugărești Dorohoi 2017 a debutat în prezența oficialităților - FOTO

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Dorohoi, Consiliul Local al Municipiului Dorohoi și Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova, având parteneri Casa Municipală de Cultură Dorohoi și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Dorohoi (CNIPT).

Festivalul a fost deschis oficial în jurul orei 11:00 cu un cuvânt de salut din partea oficialităților locale și județene și a organizatorilor.

Printre cei prezenți la deschidere s-au numărat Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi, Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, vicepreședinte al Consiliului Județean Botoșani și Angela Paveliuc-Olariu, reputat etnolog botoșănean, scrie Dorohoi News.

După dechiderea oficială s-au înmânat diplome de participare unora dintre meșterii populari, primirea în cadru festiv a unor meșteri în Asociația Meșterilor Populari din Moldova și înmânarea carnetelor de membru și primirea ca membri de onoare ai Asociației Meșterilor Populari din Moldova a unora dintre reprezentanții instituțiilor administrative dorohoiene.

Meşterii invitaţi sunt din domenii precum: lemn, industrie casnică, prelucrarea pielii, icoane, pictură și sculptură naivă, leacuri din plante, împletituri, ceramică, ouă încondeiate, măşti, podoabe, produse culinare și prelucrarea osului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pe 12 decembrie, creștinii îl cinstesc pe Spiridon, sfântul care își părăsește racla! VIDEO

Luni, 11 Decembrie 2017
1417

Sfantul Spiridon este cinstit de Biserica pe 12 decembrie. Spiridon este sfantul care pleaca periodic din racla, pentru a-i ajuta pe oamenii care il cheama in rugaciune, cu credinta si cu dragoste. As...

Drumul Manoleasa-Rădăuți Prut a intrat în lucrări de modernizare - FOTO

Luni, 11 Decembrie 2017
1602

Lucrările de modernizare a Drumului Naţional 24 C au demarat astăzi cu prima etapă, cea de reprofilare a căii rutiere şi adaos de material pietros şi cilindrare (compactare). Reprofilarea are d...

Apel al Poliției, după ce pe rețelele sociale au apărut mesaje de instigare la violență!

Luni, 11 Decembrie 2017
1106

În aceste zile, pe rețelele sociale, cetățenii sunt invitați să participe la o serie de manifestații publice. Înainte de a da curs invitației, recomandăm tuturor să fie atenți cu...