Festivalul Tradițiilor Meșteșugărești Dorohoi 2017 a debutat în prezența oficialităților - FOTO

Festivalul Tradiţiilor Meşteşugăreşti a debutat vineri, 25 august 2017, la Dorohoi. Cea de-a V-a ediție va avea loc în perioada 25-27 august.

Festivalul Tradițiilor Meșteșugărești Dorohoi 2017 a debutat în prezența oficialităților - FOTO

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Dorohoi, Consiliul Local al Municipiului Dorohoi și Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova, având parteneri Casa Municipală de Cultură Dorohoi și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Dorohoi (CNIPT).

Festivalul a fost deschis oficial în jurul orei 11:00 cu un cuvânt de salut din partea oficialităților locale și județene și a organizatorilor.

Printre cei prezenți la deschidere s-au numărat Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi, Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, vicepreședinte al Consiliului Județean Botoșani și Angela Paveliuc-Olariu, reputat etnolog botoșănean, scrie Dorohoi News.

După dechiderea oficială s-au înmânat diplome de participare unora dintre meșterii populari, primirea în cadru festiv a unor meșteri în Asociația Meșterilor Populari din Moldova și înmânarea carnetelor de membru și primirea ca membri de onoare ai Asociației Meșterilor Populari din Moldova a unora dintre reprezentanții instituțiilor administrative dorohoiene.

Meşterii invitaţi sunt din domenii precum: lemn, industrie casnică, prelucrarea pielii, icoane, pictură și sculptură naivă, leacuri din plante, împletituri, ceramică, ouă încondeiate, măşti, podoabe, produse culinare și prelucrarea osului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Administratia Bazinală de Apă Siret, despre alimentarea cu apă a municipiului Botoșani: "Operatorul de apă SC Nova Apa Serv Botoșani a fost informat asupra începerii manevrelor!"

astăzi, 15:51
355

Față de disfuncționalitățile apărute în alimentarea cu apă a municipiului Botoșani, precum și a altor localități din județ, în vederea informării corecte și complete a popula...

Primarul Cătălin Flutur, despre întreruperea apei: "Îmi doresc să vină cineva în faţa botoşănenilor şi să îşi asume disconfortul creat"

astăzi, 14:07
833

Începând de ieri dimineaţă, telefoanele Primăriei municipiului Botoşani au sunat mult mai mult decât de obicei. Botoşănenii, pe bună dreptate, au reclamat faptul că au rămas...

Expoziţia retrospectivă "Dimitrie Loghin (1910 – 1982)", la Galeriile de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani!

astăzi, 14:03
63

Muzeul Judeţean Botoşani prezintă în perioada 21 octombrie – 15 noiembrie 2017, în spaţiul Galeriilor de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani, expoziţia retrospectiv...