Festivalul Tradițiilor Meșteșugărești Dorohoi 2017 a debutat în prezența oficialităților - FOTO

Festivalul Tradiţiilor Meşteşugăreşti a debutat vineri, 25 august 2017, la Dorohoi. Cea de-a V-a ediție va avea loc în perioada 25-27 august.

Festivalul Tradițiilor Meșteșugărești Dorohoi 2017 a debutat în prezența oficialităților - FOTO

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Dorohoi, Consiliul Local al Municipiului Dorohoi și Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova, având parteneri Casa Municipală de Cultură Dorohoi și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Dorohoi (CNIPT).

Festivalul a fost deschis oficial în jurul orei 11:00 cu un cuvânt de salut din partea oficialităților locale și județene și a organizatorilor.

Printre cei prezenți la deschidere s-au numărat Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi, Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, vicepreședinte al Consiliului Județean Botoșani și Angela Paveliuc-Olariu, reputat etnolog botoșănean, scrie Dorohoi News.

După dechiderea oficială s-au înmânat diplome de participare unora dintre meșterii populari, primirea în cadru festiv a unor meșteri în Asociația Meșterilor Populari din Moldova și înmânarea carnetelor de membru și primirea ca membri de onoare ai Asociației Meșterilor Populari din Moldova a unora dintre reprezentanții instituțiilor administrative dorohoiene.

Meşterii invitaţi sunt din domenii precum: lemn, industrie casnică, prelucrarea pielii, icoane, pictură și sculptură naivă, leacuri din plante, împletituri, ceramică, ouă încondeiate, măşti, podoabe, produse culinare și prelucrarea osului.









 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
278

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
154

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...

Doctorița cu 290 de luări de mită de la bolnavi de cancer, oprită de judecători să lucreze la stat, dar lăsată să lucreze la privat

astăzi, 09:16
200

Anca Ababneh Dumitrovici a recunoscut că a primit mită de 280 de ori în mai puțin de o lună. Avocații săi au susținut că nu a putut să refuze banii și cadourile primite de la bolnavi p...