Festivalul Tradițiilor Meșteșugărești Dorohoi 2017 a debutat în prezența oficialităților - FOTO

Festivalul Tradiţiilor Meşteşugăreşti a debutat vineri, 25 august 2017, la Dorohoi. Cea de-a V-a ediție va avea loc în perioada 25-27 august.

Festivalul Tradițiilor Meșteșugărești Dorohoi 2017 a debutat în prezența oficialităților - FOTO

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Dorohoi, Consiliul Local al Municipiului Dorohoi și Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova, având parteneri Casa Municipală de Cultură Dorohoi și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Dorohoi (CNIPT).

Festivalul a fost deschis oficial în jurul orei 11:00 cu un cuvânt de salut din partea oficialităților locale și județene și a organizatorilor.

Printre cei prezenți la deschidere s-au numărat Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi, Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, vicepreședinte al Consiliului Județean Botoșani și Angela Paveliuc-Olariu, reputat etnolog botoșănean, scrie Dorohoi News.

După dechiderea oficială s-au înmânat diplome de participare unora dintre meșterii populari, primirea în cadru festiv a unor meșteri în Asociația Meșterilor Populari din Moldova și înmânarea carnetelor de membru și primirea ca membri de onoare ai Asociației Meșterilor Populari din Moldova a unora dintre reprezentanții instituțiilor administrative dorohoiene.

Meşterii invitaţi sunt din domenii precum: lemn, industrie casnică, prelucrarea pielii, icoane, pictură și sculptură naivă, leacuri din plante, împletituri, ceramică, ouă încondeiate, măşti, podoabe, produse culinare și prelucrarea osului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Problema străzilor pline de noroi discutată de şefii din Primărie şi reprezentanţii Nova Apaserv

astăzi, 11:50
7

Viceprimarul Marian Murariu le-a spus participanţilor la şedinţă că sesizările din partea cetăţenilor vin pe străzi unde s-a intervenit prin proiectul de modernizare a reţelei de apă şi ca...

Botoșăneni de geniu: Cu bisturiul în viața chirurgului Doina Hrehoreț. Prima și singura femeie din România care face transplant de ficat!

astăzi, 10:50
1845

Este "omul lui Dumnezeu" printre muritorii disperați care ajung la etajul 3, chirurgie hepatică. Dr. Doina Hregoreț, de la Institutul Clinic Fundeni, e fosta elevă a Profesorului Ir...

Articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte contrafăcute, într-un complex comercial din Botoșani!

astăzi, 10:18
560

Miercuri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea încălcării drepturilor de proprietate intelectuală....