Elevii de la Liceul de Arte, Locul II la concursul "Diversitatea, o şansă în plus pentru viitor"

Elevii de la Liceul de Arte, Locul II la concursul "Diversitatea, o şansă în plus pentru viitor"
Echipa "Cinci visuri, aceeaşi copilărie", de la Liceul de Artă "Ştefan Luchian", Botoşani a obţinut premiul II la etapa naţională a concursului "Diversitatea, o şansă în plus pentru viitor".

Competiţia este o provocare adresată elevilor prin care ei au fost rugaţi să formeze echipe care implică diversitatea prin faptul că trebuie să fie formate din fete şi băieţi şi cel puţin un membru al echipei să aparţină unei alte etnii decât cea majoritară.



Concurenţii au trecut de o probă teoretică care cuprinde întrebări tip grilă din domeniile educaţiei civice şi istoriei, tradiţiillor şi obiceiurilor minorităţilor naţionale, respectiv o probă creativ-artistică.  Pregătirea pentru concurs în echipe aduce ca un rezultat adiţional învăţarea mecanismelor lucrului în echipă, dezvoltarea aptitudinilor de comunicare interpersonale şi a unui climat de încredere favorabil obţinerii de rezultate. Toate acestea, pregătind o generaţie nouă care prin înţelegerea diversităţii se pregăteşte inclusiv de a face faţă provocărilor viitoare care o aşteaptă la părăsirea şcolii.

Faza naţională finală s-a desfăşurat la Bucureşti în ziele de 14 - 17 noiembrie 2010, la Liceul de Muzică "Dinu Lipatti", cu Spectacolul – concurs de Ziua Internaţională a Toleranţei, în 16 noiembrie 2010 cu juriul format din: Rodica Precupeţu, director în cadrul Departamentului pentru Relaţii Interetnice; prof. Gheorghe Sarău, consilier în cadrul Ministerului Educaţiei, Tineretului şi Sportului; Ion Micuţa, artist; Maria Koreck, preşedinte Asociaţia Divers şi următorul program:

- 17.00  Cuvânt Deschidere: Koreck Maria – Asociaţia Divers şi reprezentant al Departamentului pentru Relaţii Interetnice.
- Spectacol susţinut de echipele finaliste din concurs

Invitţi speciali în afara concursului echipa "AS", din judeţul Hunedoara, şi echipa "Prieteni, colegi,  împreună mereu" a Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 148 "George Călinescu" din Bucureşti.
    
La concurs au participat următoarele echipe, care au obţinut primul loc la faza regională, din 15 octombrie 2010:

-Echipa "Cutezătorii" din judeţul Tulcea, Colegiul Economic "Delta Dunării" din localitatea Tulcea. Echipa are în componenţă elevi din etniile: turcă, ruso-lipoveni, greacă, rromă şi română.
-Echipa "Ambasadorii Prieteniei", din judeţull Bihor, Şcoala cu clasele I-VIII "Constantin Şerban" din localitatea  Aleşd. Echipa are în componenţă elevi din etniile: maghiară, slovacă, rromă şi română.
-Echipa "Etniile din Banat", din judeţul Timiş, Liceul Teoretic "Bartok Bela" din Timişoara. Echipa are în componenţă elevi din etniile: maghiară, germană şi rromă.
-Echipa "Cinci visuri, aceeaşi copilărie", Liceul de Artă "Ştefan Luchian" din Botoşani. Echipa are în componenţă elevi din etniile: lipoveană, rromă şi română.
-Echipa "Curcubeu Etnic Junior", Şcoala cu clasele I-VIII "Mihail Kogălniceanu" din localitatea Buzău. Echipa are în componenţă elevi din etniile: rromă şi română.
-Echipa "Sângerom", din judeţul Prahova, din localitatea Sângeru. Echipa are în componenţă elevi din etniile: rromă şi română.

Au urmat momente artistice susţinute de:
-Barîngă Alexandru Mario – instrumentist de la Şcoala Nr. 135 "Ştefan cel Mare" din Bucureşti
-Premiere cotidian naţional pentru publicarea unor articole care promovează cunoaşterea şi acceptarea diversităţii. (Cotidianul Adevărul a obţinut premiul acestei ediţii)
- Improvisneyland – teatru improvizaţie cu actori profesionişti.
- Prezentarea Calendarului "Diversitate 2010" cu lucrările elevilor plasticieni din tabăra de creaţie de la Sânvasii, judeţul Mureş   

Premiul I a fost câştigat de echipa "Etniile din Banat", din judeţul Timiş, Liceul Teoretic "Bartok Bela" din Timişoara

Echipa "Cinci visuri, aceeaşi copilărie", de la Liceul de Artă "Ştefan Luchian", Botoşani a obţinut premiul II.

Premiul III a revenit echipei "Ambasadorii Prieteniei", din judeţull Bihor, Şcoala cu clasele I-VIII "Constantin Şerban" din localitatea  Aleşd.

Elevii de la Arte - "Cinci visuri, aceeasi copilarie"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
5

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
71

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...

Doctorița cu 290 de luări de mită de la bolnavi de cancer, oprită de judecători să lucreze la stat, dar lăsată să lucreze la privat

astăzi, 09:16
148

Anca Ababneh Dumitrovici a recunoscut că a primit mită de 280 de ori în mai puțin de o lună. Avocații săi au susținut că nu a putut să refuze banii și cadourile primite de la bolnavi p...