Scriitori botoşăneni în topul Uniunii Scriitorilor din România

Scriitori botoşăneni în topul Uniunii Scriitorilor din România

 GELLU DORIAN  

La fiecare final de an, Filiala Iaşi a Uniunii Scriitorilor din România acordă premiile pentru cele mai bune cărţi ale anului precedent. Anul acesta, alţi doi scriitori botoşăneni au fost premiaţi pentru cele mai importante genuri literare.

Premiul pentru cea mai bun carte de poezie a anului 2009 l-a obţinut Gellu Dorian, pentru cartea "Alungînd tristeţea, ca Paganini", Editura Brumar, iar premiul pentru cea mai buna carte de proză l-a obţinut Dan Lungu, pentru romanul "Cum să uiţi o femeie", Editura Polirom.

Celelalte premii au fost obţinute de Florin Faifer, pentru cartea de critică literară, Dan Doboş, pentru cartea de traducere, iar Liviu Pendefunda a obţinut premiul pentru cartea de eseu.

Au mai fost acordare şi alte premii, din partea sponsorilor, poeţilor Valentin Talpalaru şi Carmelia Leonte.

Premiul pentru Opera Omnia, acordat de Comitetul de conducere al Filialei Iaşi, a fost obţinut de criticul literar Al. Călinescu, iar premiile de excelenţă poeţilor Nicolae Sava şi Adi Cristi.

Festivitatea de premiere a avut loc ieri, 17 noiembrie, la sediul Filialei Iaşi a U.S.R.

"De menţionat că în ultimii trei ani scriitorii botoşăneni au obţinut de fiecare dată cîte două premii din cele cinci puse în joc. Astfel, pentru 2007 au fost premiate cărţile scriitorilor Maria Baciu şi Dumitru Necşanu, iar pentru 2008 cărţile scriitorilor Lucian Alecsa şi Emanoil Marcu. O dovadă în plus că la Botoşani se face literatură de bună calitate", a precizat scriitorul Gellu Dorian.
       
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
18

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
67

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
342

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...