Eleva din Botosani, felicitata de IPS Teofan!

Eleva din Botosani, felicitata de IPS Teofan!
O elevă din Botoşani care a obtinut Premiul I la faza naţională a olimpiadei de Religie, Arte Vizuale sau Limbi clasice a fost felicitată, miercuri, de Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

La Centrul eparhial Iaşi a avut loc, miercuri, întâlnirea Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan cu elevii care au fost premiaţi la olimpiadele şcolare de specialitate (Arte Vizuale, Religie, Limbi clasice etc.). La eveniment au fost invitaţi, din Botoşani, pr. Visarion Vizitiu, inspector şcolar de Religie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, şi pr. prof. Grigore Diaconu, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Sf. M. Mc. Gheorghe" din Botoşani.

Un moment deosebit a trăit cu acest prilej Alina-Manuela Anghelache, elevă în clasa a VII-a a Şcolii 11 Botoşani, care a obţinut Premiul I la Olimpiada Naţională de Religie, Suceava.

"Noi îi considerăm pe elevi ca şi copiii noştri de acasă. Viaţa fără religie nu este nimic. De aceea, ora de Religie contribuie la desăvârşirea credinţei şi aduce bucurie copiilor în suflet, răscoleşte emoţiile, născând în ei întrebări şi răspunsuri. Este o nevoie spirituală a orei de Religie, pentru profesor reprezentând un prilej de a descoperi credinţa copilului. Elevul participant la olimpiadă demonstrează voinţă, gândire şi simţire", a precizat pentru Ziarul Lumina prof. de Religie Gabriela Popovici, coordonatoarea elevei Alina-Manuela Anghelache.

La final, Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan a apreciat performanţele elevilor şi ale profesorilor.

"Mulţumesc părinţilor şi tinerilor care au creat mediul adecvat pentru o lucrare precum aceasta. Dumnezeu să vă ocrotească viaţa, să mergeţi înainte cu încredere în voi înşivă, altoită pe harul lui Dumnezeu", a afirmat Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.


 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
179

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
270

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
115

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...