Detinutii din Penitenciarul Botosani l-au sarbatorit pe Eminescu!

In continuarea activitatilor organizate cu ocazia sarbatoririi poetului Mihai Eminescu, astazi, 18 ianuarie, un grup de 9 persoane private de libertate aflati in custodia Penitenciarului Botosani, din care 3 minori, au efectuat o vizita la Memorialul Ipotesti, fiindu-le prezentate cu aceasta ocazie viata si opera marelui poet.

Omagierea lui Eminescu a mai fost marcata prin participarea persoanelor private de libertate aflate in custodia Penitenciarului la programul special organizat de Biblioteca Judeteana din Botosani cu ocazia Zilelor Eminescu, in data de 15 ianuarie, prilej cu care trei dintre acestea, premiante la Concursul national de creatie literara "Poezie de puscarie" organizat de Administratia Nationala a Penitenciarelor in luna decembrie 2009, au recitat poezii din creatia proprie.

In cadrul acestei manifestari, reprezentantii Bibliotecii Judetene din localitate au inminat participantilor din partea Penitenciarului Botosani diploma de excelenta pentru activitatea de promovare a lecturii si creatiei, cele doua institutii avind deja statornicita o foarte buna colaborare in domeniu.

Ziua "Luceafarului poeziei romanesti" a mai ocazionat organizarea, la sediul Penitenciarului, a unui concurs de recitare din lirica eminesciana, cu protagonisti din rindul persoanelor private de libertate.

Aceasta a fost inregistrat si difuzat pe postul de televiziune cu circuit inchis al unitatii, impreuna cu o prezentare a semnificatiei zilei de 15 ianuarie realizata de dl. prof. Napoleon Ungureanu, urmata de difuzarea filmului documentar "Viata si opera poetului Mihai Eminescu".

Comisar Marius Hliban
DIRECTOR
PENITENCIARUL BOTOŞANI
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
115

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
84

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
252

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...