De astăzi, "Scurtcircuit" rulează la Cinema Unirea Botoșani! FOTO, VIDEO

De astăzi, "Scurtcircuit" rulează la Cinema Unirea Botoșani! FOTO, VIDEO

Începând de vineri, 23 februarie, pe marele ecran de la Cinematograful Unirea rulează filmul Scurtcircuit, peliculă care  a avut premiera la Botoșani la sfârșitul săptămânii trecute.

Regia Cătălin Saizescu, cu Oana Ştefănescu, Magda Catone, Georgiana Saizescu, Valentin Popescu, Nicodim Ungureanu, Maia Morgenstern, Maruca Baiasu (Vezi aici detalii de la premiera de la Botoșani)

Melania, o elevă de 15 ani, rămâne insarcinata cu Emi, un coleg de clasă. Mamele minorilor îi despart pe cei doi îndrăgostiţi şi hotărăsc să dea copilul spre adopţie. Prin intermediul unui funcţionar abil găsesc "cadrul legal" pentru vânzarea bebeluşului către o familie de români stabiliţi în străinătate. La doar o zi după naşterea prematură a Melaniei, salonul de terapie intensivă unde fusese trimis bebeluşul este mistuit de flăcări. Bazat pe fapte real.
 



Lumina dinăuntru, regia Claire Denis, cu Juliette Binoche, Xavier Beauvois, Philippe Katerine, Josiane Balasko, Sandrine Dumas,Gérard Depardieu. 

Isabelle, o artistă din Paris, mamă divorțată, caută iubire, acea iubire la care toți visează.



Romance in black, cu Paul Sorvino, Michael Madsen, Andrea Stefancikova

Câţiva jurnalişti italo-americani sunt daţi dispăruţi în timput misiunii lor in România
 



Frozen Ignat, regia Dinu Tănase, cu Alexandra Fasolă, Dana Dogaru, Ghita Teodor,Valer Dellakeza

Nepoata ei, Ana revine în țară din străinătate, unde a lucrat mai mulți ani, în Delta Dunării, într-un sat izolat, la capătul lumii, pentru a participa la înmormantarea bunicului ei Dumitru - soțul Stancăi. O călătorie inițiatică, cu o puternică rezonață mistică datorată spațiului unde ajunge. Ea descopera derularea unor intamplari tragice in care au fost angajati bunici, determinate de traditiile si mentalitatile unei lumi arhaice cu propiile ei legi.
 



Călugărițele vrăjitoare, regia Marius Th. Barna

Un documentar de lung metraj despre toleranta/intoleranta, raporturile individului cu statul, dar si magie, atat in trecut, cat si prezent.

Pornind de la un fapt real petrecut la Bucuresti, in 15.08.1715, cand principesa domnitoare Pauna Cantacuzino, a avut o criza in timpul slujbei de Sf Maria, ea fiind suspectata ca impreuna cu sotul ei l-au tradat turciilor pe precedentul principe Constantin Brancoveanu. Pentru a o disculpa, nestiindu-se natura crizei, epilepsie, cadere de calciu, etc, sub pretextul ca ar fi fost fost vrajita, 2 calugarite martore ale crizei au fost spanzurate, iar alta zidita de vie in subsolurile unei manastiri.

O intoarcere in timp, reflectand mentalitati atat din trecut, cat si present, o multitudine de intervievati: istorici, antropologi, pshiatri, oameni simpli, etc. O privire lucida asupra fragilitatii finite umane in raport cu statul, dar si a mentaluluii colectiv care nu se poate ignora magia, mistica, etc.



Incredibila poveste a perei uriașe, regia Amalie Næsby Fick, Jørgen Lerdam, Philip Einstein Lipski. Cu Alfred Bjerre Larsen, Liva Elvira Magnussen,Peter Frödin, Henrik Koefoed

Elefantul Sebastian şi prietenul său cel mai bun, un motan pe nume Mitcho, trăiesc în Oraşul Însorit, un loc liniştit de pe coastă. Totul e minunat aici, până când, într-o zi, primarul JB dispare!

Ieşit la pescuit, Mitcho prinde în undiţă o sticlă cu mesaj de la JB, naufragiat pe Insula Misterioasă, de unde cei doi ar trebui să-l aducă imediat acasă. În sticlă se află şi o sămânţă micuţă, pe care ei o plantează.
 


Povești de pe malul lacului, regia Zsolt Pálfi, cu Johanna Albert, Peter Bercsenyi, Róbert Bolla,Csongor Szalay

Ușureii au piele verde, sunt curajoși și sunt străjerii Mării de Stuf. Copiii pot deveni și ei străjeri doar când li se face părul castaniu. Până atunci viața e plictisitoare fiindcă, având părul verde, ei nu au voie să zboare de colo-colo, să coboare pe apă și nici să ia parte la derbyurile de broaște. Cea mai mare dorință a lui Füttyös Vilkó este să poată fi și el străjer, deși curiozitatea îi creează numai probleme. La un moment dat, lacul intră în pericol fiindcă haracii - ființe ursuze cu capul rotund și roșu - împreună cu lebedele vor să intre-n luptă cu ușureii. Aceștia din urmă par neputincioși, dar Vilkó are un plan curajos pentru a-și salva comunitatea și pe prietenul lui Táltos, capturat de haraci. Din fericire, în ajutorul lui Vilkó sar Nagyapó, dar și șerpii de apă și broscuțele.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
267

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
448

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
137

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...