Botoşănenii, invitaţi la "Dialoguri moldave Eminescu-Vieru"

Botoşănenii, invitaţi la "Dialoguri moldave Eminescu-Vieru"
Fundaţia "Nicoară" Botoşani, împreună cu Fundaţia pentru Cultură şi Artă Chişinău, organizează joi, 29 octombrie 2015, Spectacolul literar-muzical "Dialoguri moldave Eminescu-Vieru".

Evenimentul, care este realizat în colaborare cu Teatrul de Stat "Vasile Alecsandri" din Bălţi, va avea loc în sala Teatrului "Mihai Eminescu" din Botoşani, în spaţiul de la Casa Tineretului, de la ora 17.00.

Regie, scenariu şi selecţie texte: Traian Apetrei şi Anatol Răcilă Evoluează artiştii: Ciprian Răcilă (artist emerit), Irina Ţăruş, Pavel Lupăcescu, Natalia Lupăcescu, Lucia Sacaliuc şi Oleg Sacaliuc.

Proiectul este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoşani şi al Consiliului Local Botoşani.

Spectacolul a avut loc, la începutul lunii octombrie, şi în Republica Moldova, la Teatrul Naţional Vasile Alecsandri din Bălţi, fiind dedicat împlinirii a 165 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu şi a celor 80 de ani de la naşterea lui Grigore Vieru.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
317

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
539

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
160

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...