Biserica "Sfintii Apostoli Petru si Pavel", sfintita sambata de IPS Teofan si IPS Nicolae! FOTO, VIDEO

Biserica "Sfintii Apostoli Petru si Pavel", sfintita sambata de IPS Teofan si IPS Nicolae! FOTO, VIDEO
Sute de credinciosi au participat sambata, 31 august, la sfintirea bisericii cu hramul Sfintilor Petru si Pavel, din Pomirla.   

Slujba a fost oficiata de un sobor de preoti, in frunte cu IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, si IPS Nicolae Condrea, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române în America și Canada.  

Ceremonialul religios a inceput la ora 7:00 cu Slujba Utreniei si primirea jertfei la Altar pentru Sfintire, iar in jurul orei 8:15 au sosit in parohie IPS Teofan alaturi de IPS Nicolae. Cei doi au fost intampinati la poarta bisericii de primarul comunei Pomarla, Dumitru Chelariu, dar si de soborul de preoti.  

Slujba de sfintire a fost urmata de Sfanta Liturghie.   










Parohia "Sf. Apostoli Petru si Pavel" 2 a fost infiintata in anul 1994. Incepand cu anul 1999 a fost numit preot paroh Tiberiu Oblezniuc. Biserica a fost construita din caramida si a inceput in anul 2002, finalizata in anul 2004. Lucrarile pentru pictura au inceput in anul 2004 si au fost terminate in anul 2009.   

"Vreau sa va spun ca tot ce s-a facut aici s-a facut cu ajutorul enoriasilor. Am trecut peste greutati pentru ca in 2010 au fost inundantii. Pe toti enoriasii ii consider ctitorii bisericii. Multumesc domnului primar si echipei sale pentru sprijinul acordat", a spus pr. Tiberiu Oblezniuc.

  IPS Teofan a marturisit ca tot astazi IPS Nicolae va vizita si Manastirea Popauti, unde se va intalni cu "fostul sau coleg de scoala, staretul manastirii, parintele Ioan", urmand apoi sa plece spre Putna, spre a se inchina la mormantul Sfantului Stefan cel Mare.  

IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a tinut sa-l felicite pe preotul paroh Tiberiu Oblezniuc, dar si pe credinciosii care au ajutat la ridicare bisericii.

"A fost o zi lunga, dar o zi frumoasa. O zi tocmai potrivita pentru momentul pe care l-am trait astazi. Am ascultat istoria acestui loc. O localitate frumoasa, generoasa in oameni, care a necesitat infiintarea celei de-a doua parohii. Multumim IPS Nicolae, care dorind sa mearga la Manastirea Putna, l-am rapit in dimineata aceasta aici la dumneavoastra. Nu avem cuvinte de multumire lui Dumnezeu. Face El, pe caile pe care le cunoaste, pentru a duce la indeplinire deziderate frumoase, cum ar fi ridicarea de biserici acolo unde ele sunt necesare", a spus IPS Teofan.  

La final, cateva persoane au primit "Distictia de Vrednicie", in frunte cu primarul Dumitru Chelariu. La slujba a participat si prefectul Costica Macaleti, dar si inspectorul sef al ISJ Botosani, Mihaela Hunca.

























 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
112

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
79

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
245

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...