Biserica "Sfintii Apostoli Petru si Pavel", sfintita sambata de IPS Teofan si IPS Nicolae! FOTO, VIDEO

Biserica "Sfintii Apostoli Petru si Pavel", sfintita sambata de IPS Teofan si IPS Nicolae! FOTO, VIDEO
Sute de credinciosi au participat sambata, 31 august, la sfintirea bisericii cu hramul Sfintilor Petru si Pavel, din Pomirla.   

Slujba a fost oficiata de un sobor de preoti, in frunte cu IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, si IPS Nicolae Condrea, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române în America și Canada.  

Ceremonialul religios a inceput la ora 7:00 cu Slujba Utreniei si primirea jertfei la Altar pentru Sfintire, iar in jurul orei 8:15 au sosit in parohie IPS Teofan alaturi de IPS Nicolae. Cei doi au fost intampinati la poarta bisericii de primarul comunei Pomarla, Dumitru Chelariu, dar si de soborul de preoti.  

Slujba de sfintire a fost urmata de Sfanta Liturghie.   


Parohia "Sf. Apostoli Petru si Pavel" 2 a fost infiintata in anul 1994. Incepand cu anul 1999 a fost numit preot paroh Tiberiu Oblezniuc. Biserica a fost construita din caramida si a inceput in anul 2002, finalizata in anul 2004. Lucrarile pentru pictura au inceput in anul 2004 si au fost terminate in anul 2009.   

"Vreau sa va spun ca tot ce s-a facut aici s-a facut cu ajutorul enoriasilor. Am trecut peste greutati pentru ca in 2010 au fost inundantii. Pe toti enoriasii ii consider ctitorii bisericii. Multumesc domnului primar si echipei sale pentru sprijinul acordat", a spus pr. Tiberiu Oblezniuc.

  IPS Teofan a marturisit ca tot astazi IPS Nicolae va vizita si Manastirea Popauti, unde se va intalni cu "fostul sau coleg de scoala, staretul manastirii, parintele Ioan", urmand apoi sa plece spre Putna, spre a se inchina la mormantul Sfantului Stefan cel Mare.  

IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a tinut sa-l felicite pe preotul paroh Tiberiu Oblezniuc, dar si pe credinciosii care au ajutat la ridicare bisericii.

"A fost o zi lunga, dar o zi frumoasa. O zi tocmai potrivita pentru momentul pe care l-am trait astazi. Am ascultat istoria acestui loc. O localitate frumoasa, generoasa in oameni, care a necesitat infiintarea celei de-a doua parohii. Multumim IPS Nicolae, care dorind sa mearga la Manastirea Putna, l-am rapit in dimineata aceasta aici la dumneavoastra. Nu avem cuvinte de multumire lui Dumnezeu. Face El, pe caile pe care le cunoaste, pentru a duce la indeplinire deziderate frumoase, cum ar fi ridicarea de biserici acolo unde ele sunt necesare", a spus IPS Teofan.  

La final, cateva persoane au primit "Distictia de Vrednicie", in frunte cu primarul Dumitru Chelariu. La slujba a participat si prefectul Costica Macaleti, dar si inspectorul sef al ISJ Botosani, Mihaela Hunca.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un dosar dificil ajunge în instanța botoșăneană: Nici un judecător de la Tribunalul Suceava nu a vrut să preia cazul!

astăzi, 11:17
105

Suspectul în cazul uciderii fostului viceprimar din comuna suceveană Moara nu va fi judecat la Tribunalul Suceava, aşa cum ar fi fost normal. Curtea de Apel Suceava a decis să trimi...

Abonat la Urgențe: Polițiștii vor să afle de unde își procură drogurile tânărul cules de pe stradă de patru ori în câteva zile!

astăzi, 11:01
124

Oamenii legii, care încearcă să dezlege misterul tânărului de 25 de ani care a ajuns la Urgențe de nu mai puțin de patru ori, vor trebui să afle de unde obține acesta drogurile...

Peste 200 de mașini trase pe dreapta. Ce nereguli au constatat polițiștii rutieri!

astăzi, 10:54
152

Poliţiştii rutieri sunt prezenţi în trafic în fiecare zi, pentru prevenirea şi reducerea riscului rutier, prin sancţionarea nerespectării normelor de circulaţie prevăzute de legisl...