Autorităţile botoşănene au marcat Ziua Unirii cu depuneri de coroane şi defilări militare-FOTO

Autorităţile locale au marcat, miercuri, 159 de ani de la Unirea Principatelor Române prin depuneri de coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi defilări ale militarilor. 

Autorităţile botoşănene au marcat Ziua Unirii cu depuneri de coroane şi defilări militare-FOTO

Ceremonialul, desfăşurat în faţa sediului Inspectoratului Judeţean de Poliţie, a început cu primirea oficialităţilor de către Garda de onoare.

Fetele din Botoşani au intonat imnul de stat al României, iar mai apoi un sobor de preoţi a oficiat o slujbă religioasă. Reprezentanţii instituţiilor deconcentrate şi ai partidelor politice au depus coroane şi jerbe la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar manifestarea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de onoare.

Zeci de botoşăneni au asistat la întregul ceremonial, îndurând temperaturile scăzute de afară. La final, cu toţii s-au prins de mâni şi au dansat Hora Unirii.

Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859. După mai mulți ani în care pașii spre îndeplinirea acestei dorințe au fost „mărunțiți” de atitudinea marilor puteri ale Europei, aceasta a devenit realitate, într-un context favorabil, care a dus, pe parcurs, la transformarea „României” de atunci într-un stat modern, aducând pentru prima dată câteva elemente occidentale în viața românilor. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mark Twain – "Autobiografie"

Marţi, 14 August 2018
264

În ceea ce priveşte autobiografiile, sunt de acord cu Mark Twain: "Autobiografia convenţională a fost, în toate timpurile, o fereastră deschisă. Autorul şade acolo şi-i priveş...

Loc de dat cu... EPIGRAMA! (I)

Duminică, 12 August 2018
791

Dacă ar trăi Păstorel, ar fi singurul care ne-ar atrage atenţia că epigrama trebuie să existe şi, probabil, ne-ar face şi "lista de bucate" ce ar aduce un plus de "calciu&q...

Transferat în stare gravă la Iași, după un accident în plină noapte!

Duminică, 12 August 2018
2035

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost grav rănit în urma unui accident petrecut la Ungureni. Medicii de la Botoșani au decis ulterior ca victima să fie transferată la Iași, într-o clinic...