Autorităţile botoşănene au marcat Ziua Unirii cu depuneri de coroane şi defilări militare-FOTO

Autorităţile locale au marcat, miercuri, 159 de ani de la Unirea Principatelor Române prin depuneri de coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi defilări ale militarilor. 

Autorităţile botoşănene au marcat Ziua Unirii cu depuneri de coroane şi defilări militare-FOTO

Ceremonialul, desfăşurat în faţa sediului Inspectoratului Judeţean de Poliţie, a început cu primirea oficialităţilor de către Garda de onoare.

Fetele din Botoşani au intonat imnul de stat al României, iar mai apoi un sobor de preoţi a oficiat o slujbă religioasă. Reprezentanţii instituţiilor deconcentrate şi ai partidelor politice au depus coroane şi jerbe la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar manifestarea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de onoare.

Zeci de botoşăneni au asistat la întregul ceremonial, îndurând temperaturile scăzute de afară. La final, cu toţii s-au prins de mâni şi au dansat Hora Unirii.

Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859. După mai mulți ani în care pașii spre îndeplinirea acestei dorințe au fost „mărunțiți” de atitudinea marilor puteri ale Europei, aceasta a devenit realitate, într-un context favorabil, care a dus, pe parcurs, la transformarea „României” de atunci într-un stat modern, aducând pentru prima dată câteva elemente occidentale în viața românilor. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liceul Tehnologic "Petru Rares" Botosani "Dăruiește pentru viața"!

astăzi, 14:45
49

Liceul Tehnologic "Petru Rares" Botosani  s-a alăturat Campaniei "Dăruiește pentru viață" și joi, 24 mai 2018, a dăruit hainute si jucarii nou-nascutilor de l...

Mii de pachete de țigări cărate în spate pe malul Prutului! FOTO

astăzi, 14:04
215

În data de 21 mai, poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, pe timpul unei acţiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu ţigăr...

VIDEO - 11.000 de pachete de țigări descoperite la Coțușca, într-un Volkswagen ascuns în cocenii de porumb!

astăzi, 13:24
542

În data de 23 mai, pentru verificarea unor informații deținute, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Rădăuţi Prut au organizat și desfășurat o acțiune...