Autorităţile botoşănene au marcat Ziua Unirii cu depuneri de coroane şi defilări militare-FOTO

Autorităţile locale au marcat, miercuri, 159 de ani de la Unirea Principatelor Române prin depuneri de coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi defilări ale militarilor. 

Autorităţile botoşănene au marcat Ziua Unirii cu depuneri de coroane şi defilări militare-FOTO

Ceremonialul, desfăşurat în faţa sediului Inspectoratului Judeţean de Poliţie, a început cu primirea oficialităţilor de către Garda de onoare.

Fetele din Botoşani au intonat imnul de stat al României, iar mai apoi un sobor de preoţi a oficiat o slujbă religioasă. Reprezentanţii instituţiilor deconcentrate şi ai partidelor politice au depus coroane şi jerbe la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar manifestarea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de onoare.

Zeci de botoşăneni au asistat la întregul ceremonial, îndurând temperaturile scăzute de afară. La final, cu toţii s-au prins de mâni şi au dansat Hora Unirii.

Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859. După mai mulți ani în care pașii spre îndeplinirea acestei dorințe au fost „mărunțiți” de atitudinea marilor puteri ale Europei, aceasta a devenit realitate, într-un context favorabil, care a dus, pe parcurs, la transformarea „României” de atunci într-un stat modern, aducând pentru prima dată câteva elemente occidentale în viața românilor. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Teodorovici insista sa faca reduceri de personal la stat: Concedierile se decid pana la finalul acestui an

Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
405

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, sustine ca ar trebui facuta o analiza cu privire la schema de personal din ministere, deoarece exista institutii in care functiile de suport depasesc 30% si es...

Botoșani: 142 de absolvenți selectați de angajatori în urma Bursei locurilor de muncă, alți 19 tineri au fost angajați pe loc!

Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
388

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani a organizat Bursa locurilor de munca pentru absolventi, una dintre cele mai importante acţiuni implementate  la nivel judeţean ...

Temperaturi cu minus, lapoviță și ninsori

Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
1623

Prognoza meteo anunţă temperaturi tot mai scăzute săptămâna viitoare. Putem spune că iarna îşi intră în drepturi. Joi, 25 octombrie, sunt anunţate primele ninsori în R...