Ateneul din Iași aduce la Botoșani spectacolul "Eram și Era"!

Duminică, 18 martie 2018, de la ora 18.00, Ateneul Tătărași din Iași invită botoșănenii la spectacolul "Eram și Era", adaptare după Dumitru Solomon, în regia lui Ovidiu Ivan.

Ateneul din Iași aduce la Botoșani spectacolul "Eram și Era"!

"Éram și Éra" - un spectacol despre dragoste, lipsit de problemele dragostei. Duminică 18 martie, ora 18.00 Teatrul „Mihai Eminescu” prezintă cea mai nouă producție a Ateneului din Iași, spectacolul „Éram și Éra”, în regia lui Ovidiu Ivan, o adaptare la comedia ”Zăpezile de altădată”, de Dumitru Solomon.

Un spectacol despre febra îndrăgostirii și sistemele imunitare emoționale slăbite, despre proiecția primilor ani pe un străin absolut și proiecția sărită de pe șine. Un spectactacol despre dragoste, sau ce-o mai fi însemnând și asta. Un spectacol ce ne amintește că știm despre iubire cam câte știm despre geografia planetei Jupiter sau despre sistemul de răcire al motorului unui Ferrari. Ne amintește cât de importantă este matricea pe care încercăm să ne construim o relație, pentru că în India sunt tot atâția Mesia câte feluri de brânză sunt în Franța și tipuri de Iubiri în lume.

Ne amintește de metarfozele iubirii dintre un „EL” și o „EA” de-a lungul anilor și de căsătorie, care se modifică zilnic la fel cum se schimbă vremea în Irlanda în cursul unei după-amiezi: permanent, surprinzător, rapid. Nu contează lista lecturilor, a filmelor văzute și a sfaturilor primite despre viață și despre iubire, până nu le trăiești tu pe propria-ți piele; Tot va veni EA într-o zi și va întreba: „Tu mă mai iubești?” și EL încurcat, va spune: „What?” Cum rezolvăm rutina, cum împrospătăm iubirea și ce facem cu zecile de idei de pe cele mai trăsnite bloguri pentru fortificarea relației? „Iubitule, ia și te îmbracă! Azi mergem la teatru!” Și să vedeți ce va urma.

Dacă doar flirtați unul cu celălalt - o să vă facă să depășiți măsura, iar dacă sunteți singuri – o să vă facă să doriți să vă îndrăgostiți. Nu contează. Că abia v-ați cunoscut, că împărțiți doar un sac de dormit, că trăiți într-un parteneriat domestic sau ați ajuns la nunta de hârtie, lână, lut sau ametist, sau doar aveți o frumoasă poză împreună. (Comunicat de presa)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
1

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
124

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
25

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...