ANDREI ROSU: "A fost un sentiment placut, am avut emotii, dar au fost emotii constructive"

ANDREI ROSU: "A fost un sentiment placut, am avut emotii, dar au fost emotii constructive"

 Andrei Rosu, in spectacolul Take, Ianke si Cadir  

Emotie si bucurie pentru Andrei Rosu, care miercuri seara a jucat pe scena Teatrului Mihai Eminescu Botosani alaturi de actori consacrati ai tarii, in spectacolul "Take, Ianke şi Cadîr", de Victor Ion Popa, in regia lui Doru Ana. 

Sute de spectatori de toate varstele, printre care tineri artisti din trupele de teatru ale liceelor, profesori sau actori, s-au amuzat timp de doua ore, au aplaudat replicile spumoase si au admirat bunatatea ironica a crestinului Take (Doru Ana), iuteala si istetimea "ovreiului" Ianke (Niculae Urs), dar si bunatatea turcului Cadîr (Ioan Gyuri Pascu).



Alaturi de celelalte personaje interpretate fara cusur (de Mircea Rusu sau Maria Junghietu), botosaneanul Andrei Roşu a atras privirile nu numai datorita elegantei scenice, ci si prin modul profesionist in care a reusit sa isi contureze personajul (Ionel).
  
"M-am simtit foarte bine, am venit din nou acasa, am fost primit cu caldura si m-am bucurat foarte mult", ne-a marturisit dupa reprezentatie Andrei Rosu, care a jucat ultima data la Botosani in urma cu 6 ani, pe cand era elev si concura alaturi de trupa sa in cadrul Festivalului Lyceum. Acum este in anul 2 la master, dupa ce a absolvit UNATC Bucuresti.

"Este, desigur, o evolutie profesionala. Inca nu am terminat scoala, sunt in anul 2 de master. De la master m-a luat domnul profesor Doru Ana in acest spectacol. Si domnul Mircea Rusu. Este un spectacol care are viata lunga, am avut multe reprezentantii pana acum, nu le stiu numarul, dar sunt destule cat sa adun stelute la experienta. Vreau sa termin scoala, am proiecte prin Bucuresti, la diferite teatre. Dupa master… speram sa se alinieze stelele si sa fie bine! Si pana acum a mers (rade), dar cum nimeni nu baga cultura in seama...", spune cu sinceritate Andrei Rosu. 

Din fericire, Andrei Rosu nu si-a pierdut nici sensibilitatea, nici modestia care l-au caracterizat dintotdeauna. Se bucura ca a jucat acasa, ca a avut alaturi familia, ca au venit sa il vada jucand fostii profesori de la Grupul Scolar "Dimitrie Negreanu"…

"A fost foarte bine, am avut un sentiment placut, am avut emotii, dar au fost emotii constructive. A venit toata lumea... Mama, tata, unchiul matusa, verii, profesori din liceu, actori. Le multumesc foarte mult ca au venit. Ei m-au sprijinit, m-au impins sa devin actor, eu le sunt dator sa fiu bun...", a spus actorul Andrei Rosu.


 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
129

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
98

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
269

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...