Locul I pentru Orchestra Mugurelul la Festivalul National de folclor "Am fost ş-om fi"!

Locul I pentru Orchestra Mugurelul la Festivalul National de folclor "Am fost ş-om fi"!
Participare de succes a Orchestrei "Mugurelul" la Festivalul National de folclor "Am fost ş-om fi", din Sighetul Marmaţiei, unde artiştii botoşăneni au fost distinşi cu Locul I, iar profesorul Marcel Dupu cu un Premiu Special al Juriului, pentru coordonarea elevilor în păstrarea şi promovarea obiceiurilor şi tradiţiilor populare.

Orchestra "Mugurelul" a Clubului Copiilor Dorohoi, instruită de prof. Marcel Dupu, a participat în perioada 6-8 mai 2011 la cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Folclor pentru copii "Am fost ş-om fi", organizat la Sighetul Marmaţiei, judeţul Maramureş.



Programul orchestrei a cuprins melodii şi cântece din zona folclorică a Botoşanilor, interpretate cu măiestrie de soliştii vocali şi instrumentişti ai orchestrei, care au fost răsplătiţi cu aplauze şi LOCUL I la categoria "orchestre şi tarafuri".



Impresionaţi de nivelul orchestrei, juriul a mai acordat şi Premiul Special al Juriului profesorului Marcel Dupu, pentru "coordonarea elevilor în păstrarea şi promovarea obiceiurilor şi tradiţiilor populare".



Festivalul, foarte bine organizat, a fost o manifestare a românismului adevărat pe meleaguri maramureşene, la care au participat formaţii şi interpreţi din România şi Ucraina.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
277

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
230

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
71

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...