Alexandru Tomescu: "Cu vioara Stradivarius sau fără ea, eu merg mai departe cu proiectele mele muzicale. Vreau să mă concentrez pe Şcoala de la Mihăileni"

Alexandru Tomescu: "Cu vioara Stradivarius sau fără ea, eu merg mai departe cu proiectele mele muzicale. Vreau să mă concentrez pe Şcoala de la Mihăileni"
Alexandru Tomescu (42 de ani) cântă de peste 10 ani la vioara Stradivarius, obiect de patrimoniu naţional la care violonistul a câştigat dreptul de a cânta în urma unui concurs. De atunci însă, Alexandru Tomescu a dus vioara Stradivarius din staţiile de metrou până în biserici sau păduri, din sate până în marile oraşe, într-un efort de educare a publicului român aproape fără precedent.
 
Deşi nu exclude ideea unor activităţi pedagogice permanente, timpul nu îi permite deocamdată acest lucru. Artistul a găsit însă o soluţie.
 
„Ţin o serie de masterclass-uri la casa lui George Enescu din Mihăileni (Botoşani), împreună cu un foarte bun prieten din Elveţia, violistul Ladislau Cristian Andris. Împreună cu Fundaţia Pro Patrimonio am reuşit să salvăm această casă de la o distrugere sigură, iar acum încercăm să-i dăm o semnificaţie pentru comunitatea locală. În afară de aceste masterclass-uri, tot acolo am organizat tabere de pictură şi avem în plan şi un atelier de teatru", a mărturisit Alexandru Tomescu într-un interviu pentru Ziarul Financiar.
 
Astfel, cu talentul său şi cu o vioară Stradivarius, Alexandru Tomescu a realizat în ultimul deceniu proiecte de o complexitate cu totul aparte, la fel ca muzica pe care o duce în toate colţurile ţării şi ale lumii, scrie sursa citată. În curând, statul român ar trebui să organizeze din nou un concurs pentru a vedea cine va avea mai departe privilegiul de a cânta la faimoasa vioară Stradivarius.
 
„Cu sau fără ea, eu merg mai departe cu proiectele mele muzicale. La nivel de imagine accesul la un astfel de instrument contează, pe lângă calităţile sale sonore indiscutabile. La final însă, vioara Stradivarius este importantă datorită lucrurilor pe care le poţi face cu ea. Pe viitor vreau să mă concentrez pe Şcoala de la Mihăileni şi pe proiectele inovatoare construite în jurul muzicii clasice. Pasiunea faţă de vioara este o credinţă pe care o reînnoiesc zi de zi“, mai spune Alexandru Tomescu.

Citeste si Vioara Stradivarius a cântat pentru copiii din Mihăileni!


(Alexandru Tomescu la Mihăileni, iunie 2016)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
14

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
70

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
22

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...